Salons

Verbonden leven (zoals) in de Findhorn Foundation en de Spiral

Venue

Venwoude

Vuurse Steeg 1, 3749 AN Lage Vuursche

Lage Vuursche, UT, NL, 3749 AN

Logo CHE NL

Findhorn is een kustplaatsje in het noorden van Schotland. Findhorn is ook een veld van transformatie zoals dat beleefd wordt door de circa 650 mensen die in de Findhorn FoundationCommunity & Ecovillage wonen en werken. “Toen ik hier in 1998 voor het eerst kwam, was het alsof ik de uiterlijke manifestatie van mijn innerlijke wereld binnenstapte,” zegt Lisette Schuitemaker die sinds 2002 in het bestuur zit van de Findhorn Foundation en sinds 2014 de rol van voorzitter vervult.

Ze heeft zich ondergedompeld in de verbonden manier van leven in Findhorn die gebaseerd is op drie beoefeningen:

 • Innerlijk luisteren, oftewel luisteren naar de zachte stem achter het gekakel van de verschillende delen van onze persoonlijkheid. Wat wil er echt via mij gebeuren? Wat is de grotere wil die deel is van het ene dat zich door mij wil uiten?
 • Co-creëren met de intelligenties van de natuur, oftewel je steeds gewaar zijn dat wij niet alleen leven op deze planeet, in deze kosmos. Dat alles leeft en dus een wezen is met een naam, eigenschappen en een rol in het geheel. Dat we vanuit pure intentie contact kunnen leggen en samen kunnen werken met deva’s, engelen en andere subtiele entiteiten.
 • Werk is liefde in actie, oftewel elke taak is het waard om je volle liefde aan te geven. Stofzuigen, in de tuin werken, mailen of participeren in een avond als deze – steeds kun je bewust de kringloop van liefde opstarten door te geven aan het werk en het werk terug te laten geven aan jou – meestal precies wat je nodig hebt.

In deze salon lopen we kort even door de SDi Spiral. Dan neemt Lisette ons mee in de verbonden manier van leven zoals die in Findhorn sinds 1962 is ontwikkeld en wordt beoefend. Ze zal kort wat context geven maar vooral gaan we aan de slag met engelen, met innerlijk luisteren en met werk als liefde in actie. Ze heeft ook een vraag – als we via de bril van SDi naar de Findhorn Foundation kijken, wat zien we dan? Welke waardesystemen lijken op basis van wat zij vertelt en wat je op deze avond aan ‘Findhorn’ meemaakt, goed vertegenwoordigd en welke lijken onderbelicht? Dat is voor haar een waardevolle reflectie en voor de aanwezigen, naar zij verwacht, een waardevolle oefening.

Lisette Schuitemaker is vanaf het begin actief betrokken geweest bij het CHE en vervult nu nog de rol van voorzitter van de stichting Center for Human Emergence (NL). Eerder was ze ondernemer in communicatie, haalde ze een BSc in Brennan Healing Science en had ze een healing/coachingspraktijk. De afgelopen jaren schreef ze drie boeken waarvan twee ook in het Engels. Hier een recent interview met haar waarin ze ook over Findhorn spreekt.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon.


Aanmelden

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Dus geef je tijdig (uiterlijk vrijdag 10 juni aanstaande vóór 17.00 uur) op via diana@humanemergence.nl.
Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-10933446.


Samen eten

Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.


Salons 2016

 • 27 juni 2016 – Leida Schuringa – Religie in de Spiral
 • 29 augustus 2016 – Onderwerp volgt nog
 • 12 september 2016 – Onderwerp volgt nog
 • 26 september 2016 – Onderwerp volgt nog
 • 10 oktober 2016 – Onderwerp volgt nog
 • 24 oktober 2016 – Onderwerp volgt nog
 • 7 november 2016 – Onderwerp volgt nog
 • 21 november 2016 – Onderwerp volgt nog
 • Dinsdag 6 december 2016 – Onderwerp volgt nog
 • 19 december 2016 – Onderwerp volgt nog.

 

 


 

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50.


En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,– per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan  diana@humanemergence.nl  en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,
Lisette Schuitemaker, Wendela Schenk en Diana de Groot

Meer salons

Kalender