Salons

Live CHE salon 15 juni Parallelle werelden

Details
Date:

juni 15

Time:

07:15 pm - 09:45 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-live-che-salon-15-juni-parallelle-werelden-354822643077
Organizer

CHE NL

Website: https://www.eventbrite.nl/o/che-nl-9990712848
Venue

Hannie Dankbaarpassage 23

23 Hannie Dankbaarpassage, 1053 AT Amsterdam

Amsterdam, NH, NL, 1053 AT

Onze gast in deze CHE Salon (live in Amsterdam) in de serie ‘Integraal Leiderschap’ is beeldend kunstenaar Peter van den Akker.

Peter van den Akker werkt vanuit een grote betrokkenheid met actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Op dit moment exposeert hij met een solo-tentoonstelling ‘Parallelle Werelden’ bij Beeldend Gesproken, een sociale onderneming, kunstuitleen, galerie en podium voor professionele kunstenaars in de Hallen in Amsterdam. In de afbeelding: ‘Lege stad’ 2021 Acryl op doek 150×100 cm

We duiken met Peter in het ontstaansproces van een of twee van zijn werken en zullen reflecteren op de verschillende stadia die we kunnen ontdekken in het creatieproces.

Om met Charles Eisenstein te spreken: “What’s it like to be you?” beginnen we bij Peter zelf. Waar begint voor Peter het creëren? Hoe herkent hij wat er van binnen gebeurt? En hoe laat het zich zien? Hij neemt ons mee in een open onderzoek.

In het 2e deel van de avond breiden we het zoekproces uit in 2 of 3 tallen. We kijken in onszelf naar de geboortegrond van creëren. Hoe begint creëren in ieder van ons? In welke staat van bewustzijn? Wat zijn de emergente signalen van creëren? En hoe herken je die? Wat wil zich via ons kenbaar maken? Kun je creëren be-oefenen?

BIO

In de zomer van 2010 vertrok Peter van den Akker in zijn eentje naar het Toscaanse landschap van Italië. Het markeerde het begin van een periode die hij achteraf als zeer florerend benoemt. Zijn ervaringen als ‘artist in residence’ beschreef hij in een zomerblog https://petervandenakker.nl/weblog.

Peter woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde aan de Kunstacademie H.K.U te Utrecht. Zijn werk bevindt zich in museale, particuliere en bedrijfscollecties en is regelmatig te zien bij diverse solo- en groepstentoonstellingen in binnen en buitenland.

Statement:” In mijn werk staat het mensbeeld centraal; niet als individu maar als universele gestalte, waarbij ik op transparante wijze tijdsbeelden en gelaagdheid in menselijk handelen naar voren breng. Zoals verhoudingen tussen mensen, verschuivingen in wereldculturen, veranderingen in techniek, architectuur, natuur. Dit in relatie tot het veranderend mensbeeld.”

Beeldend Gesproken – Artotheek – Galerie – Podium – is de sociale kunstuitleen van Nederland die bijdraagt aan een inclusieve samenleving en is te bezoeken in de Hallen in Amsterdam www.beeldendgesproken.nl.

AANMELDEN

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze CHE-Salon. Er is plek voor ca. 12 mensen. Je kunt je aanmelden door op de groene EventBrite link te klikken. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding.

De locatie is om 19:00 uur open. We starten om stipt 19:15 uur. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Annelies Weijschedé: 06-15398808

Binnen het Center for Human Emergence (CHE) staan we voor de uitdaging om nieuwe, meer complexe en creatieve manieren van denken en doen te ontwikkelen. In de serie ‘Integraal Leiderschap’ nodigen we jullie uit om samen met een gast een ruimte te creëren waarin we rond dit thema kunnen ontdekken, ervaren, luisteren en delen. Wil je meer weten over het CHE en haar onderzoek naar integraal leiderschap, ga dan naar www.humanemergence.nl. Je kunt je daar ook opgeven voor onze nieuwsbrief.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE. Om dat in de toekomst blijvend mogelijk te maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage per salon. Mocht dat een belemmering voor je zijn, laat het weten via info@humanemergence.nl.

Hartelijke groeten, namens het CHE,

Peter van den Akker en Annelies Weijschedé (salonhost)

Meer salons

Kalender