Salons

CHE-salon ‘Er gaat niets verkeerd (ook al gaat er van alles mis)’

Venue

Venwoude

Vuurse Steeg 1, 3749 AN Lage Vuursche

Lage Vuursche, UT, NL, 3749 ANCHE-salon ‘Er gaat niets verkeerd (ook al gaat er van alles mis)’ onder leiding van Saskia Teppema


Dit is de titel van het boek dat ik aan het afronden ben en de titel van deze salon. We kunnen leren om alles te zien als neutrale events, die betekenis krijgen door ieders persoonlijke visie en interpretatie, die voor een groot deel gebaseerd is op eerdere, meestal pijnlijke ervaringen en angst. En dus is alles wat er gebeurt te zien als lesstof. Met een knipoog naar Rumi, Hafiz, Epictetus en Spinoza ga ik met jullie aan het werk hoe je je eigen geluk dichterbij kunt halen, ongeacht de situatie waarin je zit. Innerlijke vrede en geluk is, hoe kan het anders, het doel. De onrust, stress, ongemak en ook boosheid en woede zijn energievretende emoties die opkomen door innerlijke, oude overtuigingen over jezelf.


 Na mijn introductie, waarin ik jullie onder andere meeneem langs cursussen en methodieken, laat ik jullie ervaren hoe je met een eenvoudig gereedschap diepere lagen in jezelf constructief kunt opsporen en transformeren. Je krijgt de toolbox van zes stappen mee en dan hoef je je nooit meer af te vragen: wat moet ik met dit terugkerende gevoel? Want je hebt de handleiding voor je huiswerk altijd bij je.


 Van God heb ik zoveel geleerd


Dat ik me niet langer meer


Beschouw als een Christen, een Hindoe,


een Moslim, een Boeddhist of een Jood.


De Waarheid heeft zoveel genereus met me gedeeld


Dat ik mij niet langer meer


Beschouw als een man, een vrouw, een engel


Of zelfs een ziel zo naakt.


De Liefde is zo hecht met Hafiz bevriend geraakt


Dat zij tot as is vergaan en mij heeft bevrijd


Van iedere notie en voorstelling


Waarmee mijn geest zich ooit heeft vermeid.


 Hafiz


Lees meer over Saskia Teppema


Aanmelden


Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon. Je kunt je aanmelden door op de groene ‘JA’ button te klikken, je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding. Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Margreet Kooistra: 06 55 71 21 63. 


 
Samen eten


Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.


Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Je kunt je voor het eten aanmelden door – uiterlijk donderdag 20 oktober aanstaande vóór 17.00 uur – een mail te sturen naar Margreet@humanemergence.nl


 
 


Salons 2016
  • 7 november 2016 – Onderwerp volgt nog
  • 21 november 2016 – Onderwerp volgt nog
  • Dinsdag 6 december 2016 – Anouk Brack – Intergal warriorship, het belichamen van kracht en presence
  • 19 december 2016 – Onderwerp volgt nog.
  • **** CHE NL organiseert in samenwerking met Economy Transformers een serie van drie salons over GELD EN BEWUSTZIJN  (verleden, heden en toekomst). Datum: 14 november, 28 november & 12 december 2016. Lees verder
 
 


Bijdrage


We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50.


 En ook mogelijk, word donateur!


Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,– per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.


 Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan  Leidje@humanemergence.nl  en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.


Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon.


We hopen dat je komt!


Met vriendelijke groet,


Saskia Teppema & Margreet Kooistra

Meer salons

Kalender