Salons

CHE Salon Corona en Integraal leiderschap

Details
Date:

december 8

Time:

07:15 pm - 09:15 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-che-salon-corona-en-integraal-leiderschap-220844009377
Organizer

CHE NL

Website: https://www.eventbrite.nl/o/che-nl-9990712848
Vanuit een Integraal perspectief kijken we naar de waarden, argumenten, motieven die een rol spelen in de complexe discussies rondom Corona

Graag nodigen we je uit voor de volgende CHE-salon op woensdag 8 december. Deze datum stond gereserveerd voor onze gast Josine van der Brug, maar helaas heeft eerst haar jongste zoon en nu zij zelf Corona gekregen. Hele gezin twee weken in quarantaine…. De avond met Josine is verplaatst naar januari. Tezamen met alle nieuwe Corona-maatregelen en de protesten daartegen leek ons dit echter een mooie aanleiding om op 8 december samen met onze gast Leida Schuringa naar de huidige pandemie te kijken vanuit een Second Tier perspectief, vanuit Integraal bewustzijn dat alle kleuren van de Spiral in zich draagt.

Zo kunnen we oefenen met het toepassen van Spiral Dynamics op een actueel thema. Welke waardesystemen spelen een rol in deze complexe situatie en in de discussies? Welke waarden botsen met elkaar? Is het mogelijk om Integraal beleid te maken op basis van de positieve elementen van de verschillende waardesystemen? Is het mogelijk om een overstijgend doel te formuleren? Kan dat leiden tot beleid waarin de toenemende polarisatie die nu gaande is, verminderd wordt? Kunnen we zo misschien een beleid ontwikkelen dat niet gebaseerd is op angst maar op helderheid en compassie, terwijl tegelijkertijd alles gedaan wordt om wereldwijd het virus in te dammen of minstens ermee te leren leven? Welke nieuwe inzichten kan het toepassen van een Integraal perspectief brengen, voor onszelf en voor de samenleving?

Leida zal als start van de salon aangeven hoe zij de argumentatie, motieven en drijfveren van de verschillende waardesystemen terug ziet in het Corona gebeuren. Ze zal daarin ook rekening houden met mensen voor wie SD nieuw is (maar het is handig als je je een beetje oriënteert bv op spiraldynamicsintegral.nl )

De vraag voor de break-outgroepen is of en zo ja, hoe we de verschillen kunnen integreren en wat het van ons vraagt om niet vanuit angst te reageren. Deze salon heeft het karakter van een zoekproces. Niemand heeft het antwoord.

Hartelijke groeten, namens de programmacommissie CHE-NL:

Domi Lambregts, Hans Mertens, Lars Lutje Schipholt en Leida Schuringa

AANMELDEN

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze Salon. Je kunt je aanmelden door op de groene EventBrite link te klikken. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding. Uiterlijk woensdagmiddag 8 december wordt de zoom-link naar je gemaild.

Op de website www.humanemergence.nl vind je meer informatie over het CHE en kun je je ook aanmelden voor de mailinglist als je daar nog niet op staat.

VOLGENDE SALONS

Het programma van de hierna volgende salons ziet er als volgt uit:

woensdag 12 januari: Het thema is Integraliteit in de adviespraktijk met als gast Josine van der Brug ((TACT Legal & Privacy , kan-wel-jurist en oprichter van o.a. de Dataverbinders en de We4U-app). In de opleiding tot jurist is de overgedragen kennis voornamelijk beperkt tot slechts wet- en regelgeving. Josine signaleert dat mede daardoor een groot aantal juristen en advocaten losgezongen lijken te zijn van de complexe werkelijkheid. Alsof er een parallel universum bestaat: de feitelijke werkelijkheid en de juridische werkelijkheid. Wat natuurlijk niet zo is. En niet alleen juristen hebben deze beperkte blik. Er zijn meer beroepsgroepen die zo kijken. Josine gaat met ons in gesprek over wat integraal adviseren volgens haar inhoudt en wat dat ons zou kunnen brengen.

woensdag 9 februari Eva Rovers (auteur en actief op het terrein van klimaat en milieu) als gast aanschuiven bij de serie salons over Integraal leiderschap (nog onder voorbehoud).

Mocht je een suggestie hebben voor een gast, stuur dan een mailtje naar info@humanemergence.nl. Van iedere salon wordt een opname gemaakt die wordt uitgewerkt naar een verslag, een kort artikel, een infographic of een podcast. Die kun je dan weer terug vinden op de website.

Meer salons

Kalender