Salons

How to move a system? CHE-Salon 9 maart 2022 (live!!!)

Details
Date:

maart 9

Time:

07:00 pm - 09:30 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-how-to-move-a-system-che-salon-9-maart-2022-live-280356823807
Organizer

CHE NL

Website: https://www.eventbrite.nl/o/che-nl-9990712848
Venue

De Roos

183 Pieter Cornelisz Hooftstraat, 1071 BW Amsterdam

Amsterdam, NH, NL, 1071 BW

Onze gast Floor de Ruiter neemt ons mee in het nieuwe leiderschap dat nodig is bij de grote veranderingsprocessen in de agrarische sector

Graag nodigen we jullie uit voor de volgende CHE salon in de serie over Integraal Leiderschap met als gast Floor de Ruiter (Flying Elephants). Floor is betrokken bij de grote veranderingsprocessen in de landbouw.

De agrarische sector staat voor de enorme opgave om klimaatdoelen, vermindering van stikstofuitstoot, bodemdaling en natuurontwikkeling te combineren met een economisch gezonde landbouw. Dat roept veel onzekerheid en emoties op. Vooral omdat de traditionele vorm van besturing van veranderingsprocessen niet meer lijkt te werken: de centrale overheid stelt doelen en kaders, de provincies voeren het beleid uit in overleg met vertegenwoordigers als LTO Nederland, en de boeren proberen zich aan te passen tot het voor hun gevoel niet meer gaat. Hoe kan het anders?

De verschillende actoren in het systeem verlangen allemaal naar een andere werkwijze en ander leiderschap. Floor is als ‘Spiral Wizard’ betrokken bij experimenten om de keten om te draaien, om vanuit een bottom-up proces bestuurders en boeren bij elkaar te brengen, beginnend met het gesprek tussen melkveehouders in het Groene Hart. Dat proces levert zeer interessante inzichten maar roept ook allerlei vraagtekens op.

Want, hoe kun je vanuit 2nd Tier of Geel leiderschap omgaan met de sterk Blauw/Oranje denkende gemeenschap van agrariërs? En met het collectief van natuurbeschermers dat bij voorkeur vanuit het Groene waardensysteem opereert? En met wethouders en gedeputeerden die vaak een Oranje waardensysteem hanteren. Kortom: hoe kun je al deze actoren meenemen en komen tot een vernieuwende aanpak met gemeenschappelijke doelen? En wat vraagt dit persoonlijk van de Integraal leider?

Deze vraag staat centraal in de Salon op 9 maart in De Roos in Amsterdam over de Toekomst van het landelijk gebied.

Programma in 2022

• Eens per maand zal een salon over Integraal leiderschap plaats vinden. De volgende data zijn 13 april, 11 mei en 15 juni. Mocht je een suggestie hebben voor een gast, stuur dan een mailtje naar info@humanemergence.nl.

• Op de tussenliggende woensdagen is er ruimte voor andere salons zoals die o.a. georganiseerd zullen gaan worden door de constellatie dekolonisatie (CHE website dekolonisatie) . De eerstvolgende zal plaats vinden op 23 maart.

• Van iedere salon wordt een opname gemaakt die wordt uitgewerkt naar een verslag, een kort artikel, een infographic of een podcast. Die kun je dan weer terug vinden op de website.

 

AANMELDEN

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze CHE-Salon op 9 maart. Je kunt je aanmelden door op de groene EventBrite link te klikken. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding.

Locatie: Centrum De Roos, Pieter Cornelisz Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam

Op onze website vind je meer informatie over het CHE en kun je je ook aanmelden voor de mailinglist als je daar nog niet op staat.

 

 

 

 

Meer salons

Kalender