Salons

Salon Integraal leiderschap in de stad

Details
Date:

oktober 13

Time:

07:15 pm - 09:15 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-salon-integraal-leiderschap-in-de-stad-186603495077
Organizer

CHE NL

Website: https://www.eventbrite.nl/o/che-nl-9990712848
Onze gast Sumadi Bambang Oetomo vertelt over zijn ontwikkeling als Integraal leider en zijn bijdrage aan de democratisering van Amsterdam.

Graag nodigen wij je uit voor de volgende CHE salon! Op 13 oktober om 19.15 uur ben je van harte welkom op de tweede bijeenkomst van een nieuwe serie salons waarin we het thema Integraal Leiderschap onderzoeken. Dit sluit aan op de nieuwe CHE-purpose: het ontwikkelen van Geel/Integraal leiderschap ten behoeve van maatschappelijke vernieuwing. Op de website staat een omschrijving hoe wij tegen Integraal Leiderschap aan kijken en daar kun je ook een verslag van de eerste bijeenkomst vinden (www.humanemergence.nl).

Voor deze salon hebben we Sumadi Bambang Oetomo uitgenodigd als gast. Hij zal vertellen over zijn ontwikkeling als Integraal leider en hoe zich dat manifesteert in zijn bijdrage aan de democratisering van Amsterdam-West.

Sumadi: “Mijn leven bestaat uit 2 delen, een voordat ik een levensveranderende ervaring had en een leven erna. Voor de genoemde ervaring was ik me er niet van bewust dat ik werd verscheurd door twee culturen. Na die ervaring is er het besef geen slachtoffer van het leven te zijn. Het besef dat ik iets te brengen heb in de westerse cultuur. Het bewust worden van mijn gedeeltelijk Aziatische achtergrond opende voor mij een deur, die mij in staat stelde in de Nederlandse maatschappij te stappen met het idee dat ik daar iets te brengen heb. Het was mij opgevallen dat veel mensen hier het belangrijk vinden om iets te doen en alleen daar voldoening uithalen. Uit de gesprekken die ik voerde, werd mij duidelijk dat er een groot verlangen is naar gewoon te zijn.

Het is mijn missie geworden om dit aspect van de menselijke ervaring verder in de Nederlandse cultuur te versterken en te ontwikkelen. Deze focus heeft tot een enorm groot engagement geleid, waarin ik onder andere leiderschap op mij heb genomen voor het creëren van een omgevingsvisie samen met mijn mede buurtbewoners, in de Sierpleinbuurt in Amsterdam Nieuw West. Dit met het doel om een duurzame gemeenschap in deze buurt te maken waarbij buurtbewoners meer verantwoordelijkheid dragen voor het beheer en de toekomst van de eigen buurt. Hierbij laat ik mij ook inspireren door het perspectief van Spiral Dynamics.”

Sumadi zal zijn verhaal eindigen met een vraag over waar hij nu staat in zijn ontwikkeling als Integraal leider. Waar loopt hij nu tegenaan? Wat is de volgende stap voor hem? Jullie worden uitgenodigd om over zijn vraag mee te denken, eerst in break-outgroepen en daarna in de hele groep. Deze salon zal online plaats vinden.

Ook in de hierna volgende salons delen gasten, vanuit verschillende maatschappelijke invalshoeken, hun ervaringen met persoonlijke ontwikkeling als integraal leider. Op 10 november ontvangen we Leonie van der Steen (verduurzaming in de bouw en social enterprise). Andere mensen met wie we nu contact hebben zijn o.a. Eva Rovers (auteur en actief op het terrein van klimaat en milieu) en Josine van der Brug (kan-wel-jurist en oprichter van o.a. de Dataverbinders en de We4U-app). Mocht je een suggestie hebben voor een gast, stuur dan een mailtje naar info@humanemergence.nl.

Voorlopig zullen de salons eens per maand plaats vinden. Van iedere salon wordt een opname gemaakt die wordt uitgewerkt naar een verslag, een kort artikel, een infographic of een podcast. Die kun je dan weer terug vinden op de website.

Hartelijke groeten,

namens de programmacommissie CHE-NL:

Domi Lambregts, Hans Mertens en Leida Schuringa

AANMELDEN

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze Salon. Je kunt je aanmelden door op de groene EventBrite link te klikken. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding. Woensdagmiddag 13 oktober wordt de zoom-link naar je gemaild.

Op de website www.humanemergence.nl vind je meer informatie over het CHE en kun je je ook aanmelden voor de mailinglist als je daar nog niet op staat.

Meer salons

Kalender