Salons

CHE-salon 11 mei 2022: KRUI-WAGEN: de aarde is van ons allemaal!

Onze gast Henry Mentink neemt je mee in het nieuwe leiderschap dat nodig is bij de zorg om onze aarde

Graag nodigen we je uit voor de volgende CHE-salon op 11 mei in de serie over Integraal leiderschap. In deze salon gaat het om de snelle achteruitgang van de kwaliteit van ons leefmilieu en wat jij en ik daaraan kunnen doen. Zonder onze aarde zijn wij ten dode opgeschreven. Henry Mentink vindt daarom dat de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst moet komen te staan en hij loopt nu in 45 dagen naar de UNESCO in Parijs om letterlijk de aarde in zijn krui-wagen aan te bieden. Henry “de kruier” vertrekt op de dag van de Aarde (22 april) vanuit het Veerhuis. Elke dag lopen zo’n 20 mensen mee en onderweg worden allerlei bijzondere events georganiseerd door mensen ter plekke om de reis te ondersteunen.

Op 11 mei is hij bijna op de helft, in Mons in het Zuiden van België. We horen hoe de reis tot nu toe is verlopen. En we leggen de relatie met het gedachtegoed van het CHE. Hoe passen zijn ideeën en aanpak in het integrale denken? Wat is de kracht van zijn down-to-earth aanpak waarbij hij heel concrete stappen zet om het bewustzijn over zorg voor de aarde te vergroten? Hoe geeft hij vorm aan zijn leiderschap hierbij? Wat is de kracht van zijn originele aanpak die mensen weet te raken?

In outbreak groepen gaan we vervolgens onderzoeken wat wij zelf kunnen doen. Wat is onze eigen relatie met de aarde? Wat zou onze rol kunnen zijn opdat meer mensen gaan beseffen dat er maar één planeet is zoals de onze?

Henry Mentink weet mensen enthousiast te maken voor het realiseren van een andere maatschappij. Hij is al vele jaren bezig met experimenten op het gebied van de nieuwe economie / deeleconomie. Hij is o.a. oprichter van MyWheels en vanuit het Veerhuis in Varik begeleidt hij mensen in het opzetten van organisaties/bedrijven op zodanige wijze dat ze niet meer failliet gaan.

Zie voor meer info over de krui-tocht de website wheelbarrow-walk.com. Je kunt deze actie – ook al is Henry al onderweg – nog steeds ondersteunen!

Deze salon zal online plaats vinden.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden voor deze salon door op de groene EventBrite link te klikken. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding. Uiterlijk woensdagmiddag 11 mei wordt de zoom-link naar je gemaild.

Op onze website www.humanemergence.nl vind je meer informatie over het CHE en kun je je ook aanmelden voor de mailinglist als je daar nog niet op staat.

Lars Lutje Schipholt en Leida Schuringa

Programma in 2022

● Eens per maand zal een salon over Integraal leiderschap plaats vinden. De volgende datum is 15 juni. Mocht je een suggestie hebben voor een gast, stuur dan een mailtje naar info@humanemergence.nl.

● Van iedere salon wordt een opname gemaakt die wordt uitgewerkt naar een verslag, een kort artikel, een infographic of een podcast. Die kun je dan weer terug vinden op de website.

Meer salons

Kalender