You are currently viewing Samen in actie tegen Corona

Samen in actie tegen Corona

https://giro555.nl/giro555-samen-in-actie-tegen-corona/

Giro555 roept Nederland op om solidair te zijn met mensen in landen waar het krijgen van een vaccinatie veel lastiger is dan hier. Bijvoorbeeld door logistieke uitdagingen en door een gebrekkige gezondheidszorg. Bij uitzonderlijke rampen slaan 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Het ingezamelde geld is voor het mogelijk maken van vaccinaties in kwetsbare landen en voor medische noodhulp aan coronaslachtoffers. Doneer dus op giro 555!!!

Of je nou in Afrika, Europa of Azië woont, het is pas veilig wanneer iedereen gevaccineerd is,” zegt Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555. “Alle ogen zijn nu gericht op India, maar we houden onze adem in over wat er de komende weken en maanden in andere landen kan gebeuren.” Volgens de actievoorzitter kan de wereld deze pandemie alleen overwinnen als er wereldwijd wordt gevaccineerd, ongeacht nationaliteit of inkomen. “Terwijl mensen in Nederland bescherming krijgen, willen we hen vragen solidair te zijn met mensen in kwetsbare landen, waar het nog helemaal niet vanzelfsprekend is dat je een vaccinatie krijgt.”

De activiteiten van de stichting Quality Centre Malawi (www.qcnetwerk.nl) lopen vast omdat daar veel te weinig vaccins zijn. Er dreigt een volgende lockdown met alle consequenties van dien zoals armoede en hongersterfte.

Een reactie achterlaten