Salon: ‘Double Healix’

Double Healix

o.l.v. Manfred van Doorn

Maandag 10 september van 19.00 – 21.30 uur

Locatie: Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


Hierbij worden jullie van harte uitgenodigd voor de salon met Manfred van Doorn over Double Healix.

Manfred heeft dit leiderschapsmodel ontwikkeld met het doel een bijdrage te leveren aan een verdere verrijking van het innerlijke en sociale leven. Hij is er van overtuigd dat we met elkaar op weg zijn naar een Ecologie van Betekenis waarin we zorg voor de ziel, voor elkaar en voor onze leefomgeving voorop stellen.

Het Double Healix model is gebaseerd op de Reis van de Held van Joseph Campbell. We kunnen de twaalf fasen van deze Reis van de Held in onze levensloop zien als geheel, maar ook in kleinere cycli van onze persoonlijkheidsontwikkeling; telkens opnieuw en hopelijk op een steeds hoger niveau van bewustzijn, verantwoordelijkheid en compassie. Het is een opwaartse spiraal naar heelheid (helix + healing = healix).

In deze salon zal Manfred in een vogelvlucht (tot de pauze) het Double Healix model introduceren met gebruikmaking van inspirerende beelden uit films, documentaires en nieuwe media.

Na de pauze zal er interactieve uitwisseling zijn over wat het model heeft teweeggebracht en wat voor ons nu te doen staat.

Manfred van Doorn is een internationaal actief leiderschapstrainer en is van oorsprong psycholoog-psychotherapeut. Hij gebruikt zijn grote ervaring, mensenkennis en humor om leiders in het centrum van hun kracht en talenten te helpen komen. Hij staat bekend om zijn voorliefde voor en grote kennis van films, die hij veelvuldig gebruikt ter ondersteuning van leiderschapsontwikkeling. Manfred wijdt zijn leven aan de integratie van innerlijk en uiterlijk leiderschap en het op gang helpen komen van een Ecologie van Betekenis. Zijn meest recente boeken zijn: Het Wiel Opnieuw Uitvinden – Cycli en niveaus van leiderschap en This is the And – De toekomst voor beginners. Dit laatste boek schreef hij in samenwerking met zijn zoon Victor van Doorn.

In oktober 2012 start Manfred van Doorn een nieuwe leiderschapscyclus ‘Visie Op-Leiding.’ Aan de hand van indrukwekkende filmfragmenten neemt hij je tijdens acht bijeenkomsten mee op reis langs de verschillende domeinen van de menselijke ontwikkeling en leiderschap. Hij legt het verband met de overgang die we doormaken naar een duurzame samenleving en het veelzijdige leiderschap dat hiervoor nodig is. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de site:

http://www.doublehealix.com/services/visie-op-leiding

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 10 september 2012. De salon begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur.

Samen eten

Het is mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Wij eten een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen € 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk vrijdagochtend voor 12.00 uur – 7 september 2012) op via salons@humanemergence.nl.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-43825794.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij €5,–.

Voorlopig programma komende salons

  • 24 september 2012: Marinet Ritz: Menselijke rijping, Spirituele volwassenheid
  • 8 oktober 2012: Lisette Thooft – Seksuele evolutie?
  • 22 oktober 2012: Nog onbekend
  • 5 november 2012: Nog onbekend
  • 19 november 2012: Nog onbekend
  • 3 december 2012: Nog onbekend
  • 17 december 2012: Nog onbekend

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,– per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan diana@humanemergence.nl  en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Margreet Kooistra, Leidje Witte en Diana de Groot