Salon: ‘Discipline van het geluk’

Discipline van het geluk

o.l.v. Paula van Lammeren

Maandag 25 juni van 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


Onzekerheid als toegang tot adequaat handelen

In onze tijd is er op vele terreinen onzekerheid. Je denkt al gauw dat onzekerheid zwak is en vermeden moet worden. Maar het leren omgaan met deze gevoelens blijkt bij te dragen aan een diep gevoel van welbevinden. Anders gezegd: er is een groot geluk in het leren lopen op benen die je niet hebt…

Paula van Lammeren neemt het begrip onzekerheid in ogenschouw vanuit de Zijnsgeoriënteerde visie.

Door elementen van psychotherapie en klassieke spirituele beoefening bij elkaar te brengen ontstaat een integraal levenskunstpad.
 Met Zijnsoriëntatie bedoelen we letterlijk: je oriënteren op Zijn, de altijd aanwezige gronddimensie van het bestaan. Alles wat bestaat is een vorm van Zijn. Wanneer je je dat bewust bent, raak je contactvol aanwezig in het Nu. De mallemolen van streven en vermijden, die altijd naar toekomst of verleden wijst, heeft je niet langer in de greep. Het is net alsof je uit een vernauwing stapt en opeens in een open ruimte staat. Deze open ruimte van Zijn blijkt intrinsiek vrij te zijn van al je patronen, gevoelens en gedachten. Je komt in contact met inspiratie, kracht en levenslust.

De mogelijkheid van je geest om te ‘rusten in Zijn’ biedt je een geweldig uitgangspunt om je leven tot vervulling te brengen: in relaties, werk en maatschappelijke betrokkenheid.

Paula geeft eerst een inleiding, waarin enkele oefeningen worden aangeboden om zelf te ervaren wat het betekent als je onzekerheid niet langer afweert. Onzekerheid kan dan de toegang worden tot jouw eigen wijsheid en adequaat handelen. Daarna volgt een uitwisseling en discussie over hoe dit onderwerp meer op waarde geschat kan worden in jouw eigen leven en in de maatschappij.

Paula van Lammeren is trainer, supervisor en padcoach-begeleider vanaf 2006 en lid van het dagelijks bestuur van de School voor Zijnsoriëntatie. Paula is klinisch psychologe en was onderzoekster aan het Trimbos instituut in Utrecht, gespecialiseerd in effectonderzoek naar de preventieve geestelijke gezondheidszorg. Zij doceerde aan de Universiteit van Utrecht.Zij is auteur van diverse artikelen en van de boeken ‘Geïnspireerd leven en werken’ en ‘Discipline van geluk’. Zij leidt het onderzoek naar de effecten van Zijnsoriëntatie. Momenteel is zij student van Tsoknyi Rinpoche.

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 25 juni 2012. De salon begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur.

Samen eten

Het is mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Wij eten een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen € 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk vrijdagochtend 22 juni 2012) op via salons@humanemergence.nl.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-43825794.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij €5,–.

Programma komende salons

Zomervakantie van 1 juli tot 9 september 2012.

The Avebury Experience

On June 23-29, Peter Merry will be leading a Wisdom University pilgrimage to Avebury, England, exploring geomancy (working with earth energy) and crop circles. Click here for more info!

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,– per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan diana@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Marinet Ritz en Diana de Groot