CHE Salon 17 juni De kracht van adem en beweging

De kracht van adem en beweging door Marjon van Opijnen

Voordat je verder leest…. hoe adem jij nu?

Grote kans dat je adem hoog en oppervlakkig is of dat je eigenlijk bijna niet ademt. Wat zegt dit nu over jou? Waarschijnlijk nu ik je hier bewust van maak, pak je je adem meteen weer op. Je gaat misschien zelfs wel even dieper ademen dan je gewend bent.

Je leeft zoals je ademt en je beweegt zoals je leeft. En een grote kans dat dit niet optimaal is als we naar ons fysieke gestel kijken. Dit geldt niet alleen voor jou als individu, het is een collectief fenomeen en een symptoom van onze hectische en complexe samenleving. Ons fysieke systeem staat vaker in de stress dan we door hebben, het heeft zich zelfs zo aangepast dat we een nieuwe ‘default’ hebben gecreëerd.

In deze salon is de ingang van onderzoek onze adem en beweging. Ons lijf heeft allerlei natuurlijke manieren om spanning te ontladen, onze beweging ruimte te geven en onze adem te verdiepen. We hebben deze alleen vaak verleerd. Met de theorie in ons achterhoofd gaan we hiermee experimenteren.

Ons onderzoek tijdens deze salon kan verrassende inzichten opleveren over de relatie tussen jouw adem, beweging en patronen in je dagelijkse leven. Met meer bewustzijn op deze aspecten kunnen we makkelijker met moeilijke situaties omgaan of de dagelijkse hectiek het hoofd bieden.

Praktisch 

Trek losse kleding aan waarin je vrij kan bewegen. In de zaal mogen we geen schoenen aan, dus iets warms voor je voeten kan handig zijn.

Marjon van Opijnen…

…gelooft dat ons lichaam de fysieke expressie is van onze emoties, onze gedachten, en ook van onze essentie, onze bron van inspiratie en creativiteit. Ons lichaam is ons vehikel om te doen wat we te doen hebben en het is ook een enorme bron van wijsheid, het is altijd in het moment en ongecensureerd in wat het laat zien. Onze adem is onze belangrijkste levensader.

Ze is de founder van ‘Leaders for Economic Change’ en het  EmbodimentLab. Zij helpt individuen en organisaties patronen en blokkades ontrafelen. Zodat het leven weer vol omarmt kan worden of de flow in organisaties weer vrij kan stromen. Daarnaast is Marjon als docente verbonden aan verschillende universiteiten en geeft les in o.a. systeem denken, leiderschap en verantwoord ondernemen. Vanuit haar passie voor ons lijf, zoekt zij ook naar nieuwe didactische vormen voorbij het cognitieve. Zij streeft er naar in het leren de hele mens aan te spreken, zowel te denken, als te voelen en te handelen.

Aanmelden

Via Eventbrite. Je kunt je aanmelden – binnen Eventbrite – door op de groene ‘Evenement bijwonen’ button te klikken je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding.

Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Peter Luijten: 06-23184287

Samen eten

Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten om 18.00 uur. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Je kunt je voor het eten aanmelden door – uiterlijk vrijdag 14 juni aanstaande vóór 17.00 uur – een mail te sturen aan Peter Luijten.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE . Om dat in de toekomst blijvend mogelijk te maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50 per salon.
Ook mogelijk, word donateur.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon. We hopen dat je komt!

Hartelijke groeten,
Marjon van Opijnen en Peter Luijten