CHE Salon Lente Ritueel met vuur en dans

CHE Salon maandag 1 april

Lente Ritueel met vuur en dans

Deze salon is verplaatst van 18 maart naar 1 april, ivm de gebeurtenissen in Utrecht op maandag 18 maart

“Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive” Howard Thurman

Ieder van ons herbergt een onontdekte wildernis: een donkere chaos vol levenskracht en organische wijsheid. In onze snelle technologische samenlevingen lijkt deze innerlijke wildernis verder weg dan ooit… Echter, velen van ons voelen iets opborrelen onder de sluier van de dagelijkse realiteit: een verlangen naar de natuur, community en interesse in indigenous knowhow die iets in onszelf wakker lijkt te maken.

Deze avond stemmen we af op het ritme van de natuur, rond het kampvuur. De lente, het moment waarop de natuur ontwaakt, is een goed moment om stil te staan bij je eigen creatiekracht. Op Venwoude, in de bossen van Lage Vuursche, doen we een ritueel om nieuwe initiatieven of stappen in ons leven kracht bij te zetten en los te laten wat ons niet meer dient. Tevens zoomen we ieder voor zich en ook gezamenlijk – als CHE tribe – in op wat er zich via ons wil ontvouwen.

Het lentefeest werd door onze voorouders ook wel Ostara genoemd. Naar Eostra, de godin van de dageraad, aan wie dit feest gewijd was. Duizenden jaren lang werd je geboren in een stam en was dat je leefomgeving en culturele kader. Anno 2019 kiezen we steeds makkelijker onze eigen tribes: groepen mensen waarmee we ons verwant voelen. Bij het Center for Human Emergence werken we – ieder met eigen unieke talenten – aan maatschappelijke vernieuwing vanuit eenheidsbewustzijn.

Léon Beckx, Sara Eenhoorn en Peter Luijten faciliteren deze avond, geïnspireerd door o.a. het werk van Bill Pfeiffer (VS) dat gaat over het co-creëren van een cultuur die de aarde eert en het leven viert. Samen organiseren zij Wild Earth Wild Soul workshops en retreats. Tijdens deze salon werken ze voor het eerst samen in co-creatie.

Léon Beckx heeft een professionele achtergrond als psycholoog en is hoofdtrainer van Diversity Joy, een ngo die programma’s aanbiedt voor gemeenschapsontwikkeling en conflictoplossing. Daarnaast is Leon dansleraar en martial arts beoefenaar. Zijn ervaring als ceremonieleider van Ecstatic Dance Amsterdam samen met  natuuronderdompeling in Zweden (2014-2016) hebben hem laten zien dat de zaden ontkiemen van wat hij een ‘eco-ecstatische cultuur’ noemt: leven in verbinding met de natuur en met onszelf genereert levensvreugde.

Sara Eenhoorn is een ervaren outdoorgids, werkzaam voor Otro Elements en Nature Quest. “Na de middelbare school was mijn grootste vraag: wie ben ik? Ik heb veel op school geleerd, maar weinig over wie ik was. Deze vraag wekte een diep verlangen om in mij te reizen en dat is ook wat ik begon te doen. In de Wild Earth Wild Soul retreat reis je in korte tijd terug naar jezelf en je wortels en ondertussen leer je te spelen met de realiteit zoals die zich hier en nu ontvouwt. Speelsheid en plezier maken is voor mij de sleutel”.

Peter Luijten is sinds 2010 salon host bij het CHE. Hij is werkzaam in het onderwijs en op het terrein van leven lang leren. Als beleidsadviseur en facilitator/trainer schakelt hij tussen (inter)nationaal beleid en de praktijk. Peter houdt van dansen en dj-en en van lange wandelingen in het bos. Hij is opgeleid tot shamanic practitioner, vanuit de Siberische traditie.

Aanmelden Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon, georganiseerd door het Center for Human Emergence. Je kunt je aanmelden door op de groene ‘Evenement bijwonen’ button te klikken, je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding.

Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je zonodig per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Peter Luijten: 06-23184287

Samen eten Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten om 18.00 uur. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE host te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Je kunt je voor het eten aanmelden door – uiterlijk vrijdag 15 maart aanstaande vóór 17.00 uur – een mail te sturen aan

Bijdrage We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE . Om dat in de toekomst blijvend mogelijk te maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50 per salon. Ook mogelijk: steun de stichting en word donateur.

Volgende salon• Maandag 8 april: Deep earth architecture met Wendy Hastrich (Australië)

JE BENT VAN HARTE WELKOM

Warme groeten, Leon Beckx, Sara Eenhoorn en Peter Luijten