Ontwikkelen van jouw spirituele besef

Naast het ‘gewone’ opgroeien van kind tot volwassene ontwikkelt de mens zich ook in meer spirituele zin. Ontwaken gaat over het wakker worden van je bewustzijn, over het ontwikkelen van het spirituele besef dat ons vanuit de illusie van afgescheidenheid brengt naar het inzicht dat we deel zijn van het geheel. Heb jij zelf een eigen meditatie routine? Heb je een spiritueel leraar die je op weg kan helpen?

Binnen het CHE communiceren we met elkaar vanuit een zo ruim mogelijk bewustzijn. Onze kernprincipes zijn daar ook op gericht. Daarom lezen we die bij de start van een salon graag voor, zodat er meer bewustzijn ontstaat over hoe met elkaar te praten. Stiltes inbouwen tijdens een gesprek of bijeenkomst kan daartoe ook erg behulpzaam zijn. In de Constellatie Energetics wordt diepgaand geoefend met subtielere vormen van ontdekken en analyseren dan alleen het denkende hoofd te gebruiken.

Iedereen kent het onderscheid tussen slapen, dromen en wakker zijn. Dat zijn verschillende staten van bewustzijn die je dagelijks meemaakt. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen de gewone dagelijkse ervaring, de subtiele energetische wereld, het causaal bewustzijn en de nonduale ervaring. Deze ontwikkeling van staten van bewustzijn is een continuüm, een voortdurende mogelijkheid tot verruiming. Maar ook met het risico van verdwalen. Het is daarom fijn als je een bij jou passende leraar kunt vinden die je de weg kan wijzen.

Wake up

ontwikkelen van je spirituele besef

Lees verder

Grow up

opgroeien via de verschillende ontwikkelstadia
Lees verder

Clean up

opschonen van je oude patronen en valkuilen

Lees verder

Show up

je inzetten voor en manifesteren in de wereld
Lees verder