The New Story: As we change our story, we change our world

The New Story: As we change our story, we change our world

Ons leven wordt gestuurd door ‘verhalen’. We kijken op een bepaalde manier naar onszelf en naar de wereld om ons heen en maken keuzes gebaseerd op dat perspectief. De verhalen die we horen en (door)vertellen, vormen ons, bieden houvast en geven betekenis aan ons leven. Op bepaalde momenten in onze ontwikkeling klopt ons verhaal echter niet meer en hebben we behoefte aan een nieuwe visie, een andere kijk. Dat geldt voor ieder individu, maar ook voor de mensheid als geheel.

Op dit punt in de menselijke evolutie ervaren steeds meer mensen de bekende visies op de evolutie van de mensheid niet langer als waar en inspirerend. De tijd lijkt rijp voor een herziene visie, een die aansluit bij het huidige, opkomend bewustzijn.
In 2014 organiseerde de Findhorn Foundation ‘The New Story Summit’; een conferentie met 350 inspirerende deelnemers vanuit de hele wereld om samen te bouwen aan een nieuw verhaal over de evolutie van de mensheid. Op basis van interviews met deze deelnemers werd een film gemaakt: ‘The New Story’.

“The film is a beautifully and sensitively woven tapestry of the rich diversity that is the human family. Featuring live event coverage and interviews on the essential topics of our time: from cosmology to ecology, from ancient wisdom to current thinking, from leadership to governance, from economy to social justice, from education to initiation, from community to sustainability.” Quote van de New Story website.

Je bent van harte uitgenodigd om op 19 juni aanstaande samen met ons deze film te komen bekijken, op zoek naar nieuwe betekenisgeving. Wij zijn nieuwsgierig hoe oude en nieuwe wijsheden kunnen worden overstegen én geïncludeerd, in het licht van zich voortdurend ontwikkelend bewustzijn.

Het nagesprek wordt gefaciliteerd door Lisette Schuitemaker en Mauk Pieper.

DATUM EN TIJD

ma 19 juni 2017
19:30 – 22:00 CEST

LOCATIE

Venwoude
1 Vuurse Steeg
3749 AN Lage Vuursche