Salon: ‘Spirituele Intelligentie (SQi) als sleutel tot bewust leiderschap’

‘Spirituele Intelligentie (SQi) als sleutel tot bewust leiderschap’

o.l.v. Anne-Marie Voorhoeve en Gertjan Broekman

Maandag 13 februari van 19.00 – 21.30 uur

Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


 

“Lead yourself with such authenticity and depth that other people will choose to follow”
Cindy Wigglesworth, founder of Deep Change

Tijdens de EuroConfab in april 2011 kwamen Anne-Marie Voorhoeve en Gertjan Broekman dankzij Ian McDonald (CHE-UK) in aanraking met ‘Deep Change/SQi’.

Deep Change biedt met behulp van de Spirituele Intelligentie Inventory (SQi) een methodiek die leiders in organisaties op coachende wijze helpt stappen te zetten op het door hen gewenste diepere pad naar bewuster zijn en handelen.

In feite bouwt Deep Change door op het werk dat Daniël Goleman in de 90’er jaren deed rond Emotionele Intelligentie (EI). Deep Change benoemt en beschrijft 21 skills (competenties) die het fundament vormen voor Spirituele Intelligentie, biedt een gevalideerd en zeer genuanceerd meetinstrument en een pad om de competenties te versterken die iemand nodig denkt te hebben en zelf wil versterken.

Wat Anne-Marie en Gertjan aansprak is de diepgang en zorgvuldigheid die Deep Change in alles biedt. Het denken en doen, de instrumenten, de uitwerking.

Deep Change kijkt waardevrij en sluit prachtig aan op het integrale en inclusieve denken van Spiral Dynamics Integral en geeft dit een herkenbare plaats.

Spiritual intelligence is the ability to behave with Wisdom and Compassion while maintaining inner and outer peace (equanimity) regardless of the situation.
Deep Change’ definitie van SQi

Eind mei volgden Anne-Marie en Gertjan de 3-daagse certificatietraining in de UK. Zij zijn er zeer enthousiast over en willen Deep Change graag verder dragen.

Met de salon willen zij delen wat ze hebben geleerd en ervaren. Ze willen met jullie exploreren wat Deep Change en de het SQ21 meetinstrument voor het CHE en de wereld kan betekenen.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

 • de aftrap en oefening om aspecten van Spirituele Intelligentie in het licht te zetten en te ervaren;
 • de theorie achter Deep Change en de globale opbouw van de SQ-inventory;
 • de plenaire inquiry wat Deep Change voor jezelf, voor het CHE en voor de wereld van organisaties kan betekenen.

Er komt ook een aanbod om zelf de SQ21 te kunnen doen.

Gertjan Broekman en Anne-Marie Voorhoeve zijn vanaf het begin (2005) bij het CHE betrokken. Anne-Marie is Strategic Connector en Synnervator, betrokken bij transitieprocessen, het ontwerpen, ontwikkelen en faciliteren van meshworks (multistakeholderprocessen) en het initiëren van processen die het CHE in de wereld zetten.
Gertjan is Media Exposure Coördinator, betrokken bij de positionering en communicatie van en over het CHE. Hij heeft een eigen bedrijf, Responsable Advies-Begeleiding-Coaching, waarmee hij een integrale aanpak biedt voor organisatieontwikkeling.

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 13 februari 2012. De salon begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur.

Samen eten

Het is mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Wij eten een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen
€ 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk donderdag 9 februari 2012) op via salons@humanemergence.nl.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-43825794.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij €5.

Voorlopig programma komende salons

 • Maandag 5 maart: Michael Welsby – Het Enneagram van de Spirituele Integratie
 • Maandag 19 maart: Peter Merry, Edwin Holwerda en Marinet Ritz: De relatie paars – turkoois
 • Maandag 2 april: Janet Ossebaard en Peter Merry – Graancirkels
 • Maandag 16 april: Margreeth van der Kooij en Leidje Witte – Verwerken van (organisatie)trauma’s door middel van opstellingen
 • Maandag 7 mei: Ton van der Kroon – Heilige plaatsen
 • Maandag 21 mei: Odile van Eck – Ongewenste kinderloosheid
 • Maandag 4 juni: Jan de Dood – Plan B, opzet van een financieel systeem vanuit heelheid
 • Maandag 18 juni: gastspreker & onderwerp volgt nog.

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20 per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan Geeske@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Anne-Marie Voorhoeve, Gertjan Broekman, Peter Luijten en Diana de Groot