Salon: ‘Het Enneagram van de Spirituele Integratie’

Het Enneagram van de Spirituele Integratie

o.l.v. Michael Welsby

Maandag 5 maart van 19.00 – 21.30 uur

Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


Het Enneagram

Het enneagram is een eeuwenoud model, afkomstig van de Soefi’s, dat populair is geworden als een beschrijving van persoonlijkheidstypes. Het kan een verrassende en rijke ervaring zijn jezelf in een type te herkennen. Bijzonder aan het enneagram zijn de praktische aanwijzingen die het geeft voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Toch heeft het enneagram veel meer te bieden…

Het Enneagram van Spirituele Integratie

De diepste dimensie van het enneagram is een beschrijving van onze spirituele potentie, onze “essentiële natuur.” Het geeft aan hoe de aspecten van de ongeconditioneerde essentie zich op spontane en natuurlijk wijze manifesteren in een bewustzijn dat bevrijd is van de beperkingen en vervormingen van het ego.

Het Enneagram van Spirituele Integratie

De ervaring van de spirituele dimensie van het enneagram is non-duaal, present en dynamisch. De verschillende aspecten verschijnen als respons op wat in het moment aanwezig is. De aspecten zijn puur en volledig positief. Het enneagram is ook een weergave van heelheid; alle aspecten van Zijn zijn er in vertegenwoordigd.

Michael laat zien op deze avond hoe, vanuit het perspectief van spirituele integratie, het enneagram een leidraad voor spirituele groei en ontwikkeling kan zijn. Hij zal ook de relatie tussen persoonlijkheidstype en essentiële aspecten demonstreren door de aanwezigen uit te nodigen om hun ervaring te delen met de groep.

Michael Welsby

Michael Welsby is een van de eerste trainers die in Nederland met het enneagram is gaan werken. Na zijn werk met Helen Palmer, een van de Amerikaanse grondleggers, heeft hij zijn bedrijf ‘Enneagram Activiteiten’ opgericht. Hij heeft inmiddels veel jaren ervaring met het werken met het enneagram in bedrijven en organisaties. Michael is sinds 1996 student van de Ridhwan school. Hij richt zich steeds meer op spirituele groei en bewustzijnswerk.

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 5 maart 2012. De salon begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur.

Samen eten

Het is mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Wij eten een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen
€ 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk donderdag 1 maart 2012) op via salons@humanemergence.nl.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-43825794.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij €5.

Voorlopig programma komende salons

  • Maandag 19 maart: Peter Merry, Edwin Holwerda en Marinet Ritz: De relatie paars – turkoois
  • Maandag 2 april: Janet Ossebaard en Peter Merry – Graancirkels
  • Maandag 16 april: Margreeth van der Kooij en Leidje Witte – Verwerken van (organisatie)trauma’s door middel van opstellingen
  • Maandag 7 mei: Ton van der Kroon – Heilige plaatsen
  • Maandag 21 mei: Odile van Eck – Ongewenste kinderloosheid
  • Maandag 4 juni: Jan de Dood – Plan B, opzet van een financieel systeem vanuit heelheid
  • Maandag 18 juni: gastspreker & onderwerp volgt nog.

 

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20 per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan diana@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Michael Welsby, Margreet Kooistra, Leidje Witte en Diana de Groot

Wilt u deze mailings niet langer ontvangen? Mail dit naar info@humanemergence.nl