Salon: Experimenteren met de Theorie van Levende Menselijke Systemen

Experimenteren met de Theorie van Levende Menselijke Systemen

o.l.v. Peter Kunneman en Hella Ritz

Maandag 21 november 2011 van 19.00 – 21.30 uur

Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


 

Op 21 november toveren we de CHE-Salon om in een laboratorium voor groepsdynamica. We worden een levend menselijk systeem dat experimenteert met de eigen ontwikkeling. We ontdekken hoe we kunnen aansluiten en op elkaar voortbouwen en hoe we verschillen in de groep kunnen integreren zonder zondebokken te creëren. We leren de belemmerende krachten in ons levend menselijk systeem te verzwakken waardoor de bevorderende krachten tot ontwikkelingsstapjes leiden. De interactie methode die we gebruiken heet ‘functioneel subgroepen’, een methode die is ontwikkeld door Yvonne Agazarian in de context van haar Theorie van Levende Menselijke Systemen (www.systemscentered.com). Je maakt deze avond kennis met nieuwe mogelijkheden om groepsprocessen te begeleiden.

Hella Ritz

heeft vijfentwintig jaar ervaring in bedrijven en organisaties als leidinggevende en organisatieadviseur. Voor zij haar eigen bureau voor organisatieontwikkeling begon, was zij tien jaar verbonden aan Kern Konsult. Hella’s expertise ligt in het begeleiden van managementteams op het snijvlak van zakelijke context en samenwerking. Hella is coach voor zowel individuen als teams.

Peter Kunneman

heeft vijfentwintig jaar ervaring als organisatieadviseur en interim manager in Nederland en Duitsland, waarvan twaalf jaar bij Accenture. Peter legt zich in zijn werk toe op het smeden van sterke teams die complexe problemen aankunnen door onderlinge verschillen effectief te integreren.

Peter en Hella zijn beiden lid van het Systems Centered Training and Research Institute en eigenaar van ‘Licht op de Zaak’, bureau voor team- en individuele coaching. Een kleine twee jaar geleden leidden zij ook een CHE-salon over de Theorie van Levende Menselijke Systemen.

Geef je voor deze salon uiterlijk zaterdag 19 november 2011 op via salons@humanemergence.nl

Samen eten

Het is mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Wij eten een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen
€ 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk donderdag 17 november 2011) op via salons@humanemergence.nl. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-43825794.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij
€ 5,–.

Komende salons

  • 28 november 2011- Jan-Willem van Aalst: CHE Health Constellation
  • 12 december 2011 – Peter Merry, Edwin Holwerda, Marinet Ritz: De relatie paars – turkoois

Mocht je vragen hebben dan kan je contact opnemen met Leidje Witte via Leidje@humanemergence.nl of mobiel via telefoonnummer 06 21 24 22 55.

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20 per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan Geeske@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Peter Kunneman, Hella Ritz, Diana de Groot en Leidje Witte