Salon: ‘De relatie paars – turkoois’

De relatie paars – turkoois

o.l.v. Peter Merry, Edwin Holwerda en Marinet Ritz

Maandag 19 maart van 19.00 – 21.30 uur

Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


 

“Als de Grote Moeder onderdrukt wordt kan de Grote Godin zich niet manifesteren”
Ken Wilber

In onze zoektocht naar de ware betekenis van het Turkooise waardesysteem merken we meer en meer dat het volle potentieel van het Turkooise waardesysteem (de Grote Godin) zich alleen maar kan manifesteren als het Paarse waardesysteem (de Grote Moeder) gezond geïntegreerd is. Kijkend naar onze samenleving, dan zien we dat zij in haar ontwikkeling van het ene waardesysteem naar het andere, het Paarse en Beige waardesysteem grotendeels onderdrukt heeft. Hierdoor is onze verbinding met de Aarde (Paars) en onze zintuiglijke en fysiologische levenservaring (Beige) in de loop van de tijd verloren gegaan, terwijl aan de andere kant onze individualiteit en ons rationeel-wetenschappelijke brein vrijuit de ruimte kregen om zich te ontwikkelen. Het resultaat van dit proces is een Spiral die zich vanaf het Rode waardesysteem, deels constructief, maar ook deels destructief heeft ontwikkeld, met alle gevolgen van dien.

Om de Spiral optimaal te kunnen ontwikkelen, en om Turkoois gezond te manifesteren, hebben we de breuk in onze ontwikkeling, die ontstaan is in de overgang van Paars naar Rood, te helen. Dit helingswerk is volgens ons cruciaal voor de westerse samenleving om de volgende stap in onze evolutie bewust te kunnen maken. Tijdens de salon zullen we de hiervoor beschreven concepten met elkaar verkennen en door enkele ervaringsgerichte oefeningen kun je je ook energetisch met deze dynamiek verbinden.

Wil je van te voren meer weten over dit onderwerp dan kun je het artikel van Steve McIntosh lezen, waarin hij bovenstaande beschrijft. Daarnaast verwoordt Larry Merculieff in deze video de verschillende rollen die mannen en vrouwen in deze context hebben te vervullen. En als je Peter gepassioneerd over dit onderwerp wilt horen vertellen, dan kun je zijn presentatie beluisteren die hij recentelijk heeft gegeven voor het Integral Leadership Collaborative. Dit onderwerp is trouwens ook het centrale thema in het nieuwe boek van Peter, The Pain & The Promise.

English

“When the Great Mother is repressed, the Great Goddess is concealed”
Ken Wilber

One of our key discoveries in our explorations around the Turquoise value system has been that we do not get full access to the Turquoise energy dynamic (Great Goddess) if we have not fully integrated the Purple energy dynamic (Great Mother). In our civilisation there has been a major repression of Purple and Beige as we moved away from the Earth and our body-intelligence, and let our individualised self and disembodied mind (Red) loose on the world around us. The result has been a Spiral that in the industrialised world has swayed destructively from Red upwards given its lack of bedding and grounding in Purple/Beige.

A key part of our work then, in growing into Turquoise, is healing the Red/Purple split. See here for an article in which Steve McIntosh justifies calling Turquoise “neo-tribal”), as we look to show up with coherence and power (Coral?) in the time to come. The role of men and women in this context is explored powerfully in this video interview with Larry Merculieff. If you would like to hear Peter talk passionately about this, you can listen to or read (we’d recommend listening) this talk to the Integral Leadership Collaborative here. It is also the main theme of Peter’s upcoming book The Pain and the Promise. This work we believe is critical to our embodied conscious evolution in the Western world.

In the salon, we will explore this basic concept and experience a couple of exercises to connect us to this dynamic.

Voor deze salon is enige kennis van SDi wenselijk en de voertaal zal vooral in het Engels plaatsvinden.

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 19 maart 2012. De salon begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur.

Samen eten

Het is mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Wij eten een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen
€ 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk donderdag 15 maart 2012) op via salons@humanemergence.nl.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-43825794.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij €5.

Voorlopig programma komende salons

  • Maandag 2 april: Janet Ossebaard en Peter Merry – Graancirkels
  • Maandag 16 april: Margreeth van der Kooij en Leidje Witte – Verwerken van (organisatie)trauma’s door middel van opstellingen
  • Maandag 7 mei: Ton van der Kroon – Heilige plaatsen
  • Maandag 21 mei: Odile van Eck – Ongewenste kinderloosheid
  • Maandag 4 juni: Jan de Dood – Plan B, opzet van een financieel systeem vanuit heelheid
  • Maandag 18 juni: gastspreker & onderwerp volgt nog.

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20 per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan diana@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Peter Merry, Edwin Holwerda, Marinet Ritz, Jonanda Roosingh en Diana de Groot

Wilt u deze mailings niet langer ontvangen? Mail dit naar info@humanemergence.nl