Salon: ‘Cubrix’

‘Cubrix’

o.l.v. Marcel van Marrewijk

Maandag 30 januari van 19.00 – 21.30 uur

Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


 

Wil je graag van een/de organisatie waar jij voor werkt in kaart brengen:

 • welke inrichting het meest geschikt is
 • welke cultuur de ambities van een organisatie stimuleert of afremt
 • welke leiderschapsstijl of strategie het beste werkt
 • welke mensen het meest aansluiten
 • welke verbeteringsmogelijkheden met best renderen
 • welke besturingsvorm overeenkomt met de aard van de uitdagingen en ambities van die organisatie?

Op 28 november jl. is het boek ‘Cubrix, zicht op organisatieontwikkeling en performanceverbetering’ gepresenteerd. Het is geschreven door Marcel van Marrewijk.

Cubrix is een driedimensionaal raamwerk waarin meerdere modellen en instrumenten een plek kunnen krijgen en aan elkaar gerelateerd worden. In het boek vormt Spiral Dynamics een van de belangrijke bases, naast bijvoorbeeld het door Marcel ontwikkelde GEM-model (INK 3.0) en Ken Wilbers vierkwadrantenmodel. Het raamwerk vormt een mooie basis om de ontwikkelfase van een (project)organisatie in kaart te brengen en te verbeteren.

In deze salon introduceert Marcel de aanleiding, de structuur en slechts enkele van de vele toepassingen van de Cubrix: met name de organisatiematrix. Na de pauze ga je er in groepjes een analyse mee maken van een jou bekende organisatie.

Om goed deel te kunnen nemen aan deze salon is het gewenst dat je kennis hebt van de Spiral Dynamics-drijfveren.

Meer informatie op www.cubrix.nl.

Over de spreker:

Marcel van Marrewijk is sinds augustus 2007 oprichter en directeur van Research to Improve BV. Dit initiatief ondersteunt het meetbaar maken van diverse aspecten van integrale bedrijfsvoering: van beheersmatig, resource georiënteerd, tot meer verbindend, mensgericht en stakeholder georiënteerd. Dit vormt de basis voor duurzaam economische succes.

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 30 januari 2012. De salon begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur.

Samen eten

Het is mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Wij eten een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen € 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk donderdag 26 januari 2012) op via salons@humanemergence.nl.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-43825794.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij €5.

Voorlopig programma komende salons

 • Maandag 13 februari: Gertjan Broekman en Anne-Marie Voorhoeve – Spirituele Intelligentie (SQi) als sleutel tot bewust leiderschap
 • Maandag 5 maart: Michael Welsby – Het Enneagram van de Spirituele Integratie
 • Maandag 19 maart: Peter Merry, Edwin Holwerda en Marinet Ritz: De relatie paars – turkoois
 • Maandag 2 april: Janet Ossebaard en Peter Merry – Graancirkels
 • Maandag 16 april: Margreeth van der Kooij en Leidje Witte – Verwerken van (organisatie)trauma’s door middel van opstellingen
 • Maandag 7 mei: Ton van der Kroon – Heilige plaatsen
 • Maandag 21 mei: Odile van Eck – Ongewenste kinderloosheid
 • Maandag 4 juni: Jan de Dood – Plan B, opzet van een financieel systeem vanuit heelheid
 • Maandag 18 juni: gastspreker & onderwerp volgt nog.

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20 per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan Geeske@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Marcel van Marrewijk, Leidje Witte, Jonanda Roosingh en Diana de Groot

Wilt u deze mailings niet langer ontvangen? Mail dit naar info@humanemergence.nl