CHE-salon: Wat is mijn relatie met ‘samen’? (22 januari 2018 van 19.00 – 21.30 uur)

CHE-salon: Wat is mijn relatie met ‘samen’?

In deze salon gaan we onze relatie met ‘samen’ of de ‘gezamenlijke ruimte’ onderzoeken. Als ingang gebruiken we beweging, lichaamswerk en systemische constellaties. Ons lichaam draagt een enorme wijsheid in zich, is altijd in het moment en geeft ons ongecensureerd informatie over wat er daadwerkelijk is.

Veel vernieuwers, pioniers en veranderaars streven naar een samenleving die inclusief is, een samenleving waarin we samen-leven en samen-creëren. Daar hebben we allerlei beelden bij en ontvouwen we onze eigen activiteiten voor, samen en alleen. Vaak gaan we echter voorbij aan vragen als “wat is eigenlijk mijn relatie met ‘samen’?”, “hoe verhoud ik mij tot de gezamenlijke ruimte die ik creëer of waar ik in stap?” en “hoe verbind ik me daadwerkelijk met de ander en met het gezamenlijke?”

In contact speelt ons lijf onbewust een rol. Misschien dat we het niet verbaal communiceren, maar wat we uitstralen met ons lijf maakt ons wel meer of minder toegankelijk en geloofwaardig. En misschien heb je wel ideeën over hoe jij je verhoudt tot ‘samen’ en ‘gezamenlijkheid’, maar dat als je echt naar de subtiele informatie van je lichaam luistert deze relatie toch iets anders of genuanceerder is.

Ons onderzoek tijdens deze salon kan verrassende inzichten opleveren rondom jouw relatie met ‘samen’ en de ‘gezamenlijke ruimte’. Dit kan bijdragen aan hoe je in de toekomst deze ruimte betreedt of creëert.

Praktisch
Trek losse kleding aan waarin je vrij kan bewegen. In de zaal mogen we geen schoenen aan, dus iets warms voor je voeten kan handig zijn.

Marjon van Opijnen…
… gelooft dat ons lichaam de fysieke expressie is van onze emoties, onze gedachten, en ook van onze essentie, onze bron van inspiratie en creativiteit. Ons lichaam is ons vehikel om te doen wat we te doen hebben en het is ook een enorme bron van wijsheid, het is altijd in het moment en ongecensureerd in wat het laat zien.

Zie ook: https://www.facebook.com/EmbodimentLab/

Aanmelden
Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon. Je kunt je aanmelden door op de groene ‘Evenement bijwonen’ button te klikken je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding. klik hier om tickets te kopen,

Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Martijn van der Meer: 06-14184663.


Samen eten

Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Je kunt je voor het eten aanmelden door – uiterlijk vrijdag 19 januari aanstaande vóór 17.00 uur – een mail te sturen naar Martijn van der Meer.

Salons januari 2018
• Maandag 15 Januari 2018 – Nieuwjaarssalon
• Maandag 22 januari 2018 – Marjon van Opijnen

Bijdrage
We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE . Om dat in de toekomst blijvend mogelijk te maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50 per salon.

Ook mogelijk, word donateur!
Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het vergoeden van tijd voor het leggen van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van een vast bedrag per maand maak je ons werk mede mogelijk. Je kunt ook een eenmalige gift overmaken. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon.

We hopen dat je komt!

Hartelijke groeten,

Marjon van Opijnen, Martijn van der Meer en Diana de Groot