CHE-Salon

“Tussen religieus ongeloof en klassiek geloof” o.l.v. Dennis vanden Auweele

Vooral voor westerse, geseculariseerde individuen is het verre van vanzelfsprekende om gelovig te zijn, en dan vooral op de traditionele manier. Hoe zal dit evolueren?

Onder filosofen leefde lang de gedachte dat religie stelselmatig zou wegebben uit de samenleving. Dit proces is enigszins aan het haperen en, bepaalde radicale strekkingen van atheïsme, willen dit proces terug op gang trekken. Dit radicale atheïsme (e.g. Richard Dawkins, Etienne Vermeersch, Herman Philipse) verliest aan aantrekkelijkheid, vooral onder filosofen. In plaats van dat religie helemaal hoort te verdwijnen, menen heel wat filosofen dat religie zich moet herdenken op basis van de aanhoudende kritiek.

Zal een nieuwe vorm van religieus zijn herboren worden uit de assen van de traditie? En hoe ziet die er uit? We gaan op onderzoek uit met Godsdienstfilosoof Dr. Dennis vanden Auweele naar de middenweg tussen religie en atheïsme, dat “in vele gevallen tevens een vorm van religie is”.

Aanmelden

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon. Je kunt je aanmelden door op de groene ‘Evenement bijwonen’ button te klikken, je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding.

Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Martijn van der Meer: 06-14 18 46 63.

Samen eten

Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Je kunt je voor het eten aanmelden door – uiterlijk vrijdag 17 november aanstaande vóór 17.00 uur – een mail te sturen naar Martijn van der Meer

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50.

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,– per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan Leidje@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam.

Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

We hopen dat je komt!

Deel dit evenement op Facebook en Twitter

Hartelijke groeten,

Dennis vanden Auweele en Martijn van der Meer