You are currently viewing Online Meditatie Slavernij verleden 1 juli 11.00 – 13.00

Online Meditatie Slavernij verleden 1 juli 11.00 – 13.00

1 Juli is de dag waarop we de afschaffing van slavernij vieren. Gelukkig is daar de laatste jaren ook binnen het CHE meer aandacht voor. Dit jaar willen wij graag samen met jullie stilstaan bij deze dag van herdenking.

Deze bijeenkomst is niet alleen belangrijk voor mensen van wie de voorouders slaafgemaakten waren. Maar ook voor het deel van de Nederlandse bevolking dat zich niet zo verbonden voelt met het slavernij verleden. In onze geschiedenislessen was er nauwelijks aandacht voor. We zijn niet zo gewend aan gesprekken over dit verleden en het blijft zoeken naar adequaat taalgebruik.

Ongemak voelen hoort bij een gesprek over daderschap en machtsmisbruik, evenals de afweermechanismen die snel opkomen, als we ons daarop aangesproken voelen. Bewust stilstaan bij die mechanismen en ze bewust  ervaren, kan helpen bij het luisteren naar de pijnlijke verhalen van toen en nu en het voeren van gesprekken.

Je bent hierbij van harte uitgenodigd om met ons mee te doen aan deze online bijeenkomst waarin we Heartfulness en Mindfulness beoefenen in relatie tot het slavernijverleden. De meditaties duren ongeveer een half uur en er is een voorbespreking en een nabespreking.

Aanmelden via de volgende link: https://mailchi.mp/e008b2bf6906/meditatie-slavernij-verleden-16870486