Peace week en Unity week

Voor vrede en eenheid vertrouwen op proces

Voor vrede en eenheid vertrouwen op proces

Vele eerste stappen met de seizoenen mee

‘Peaceweek’ vierde op 21 september 2022 de 40ste verjaardag van International Day of Peace (1982). Deze jaarlijks terugkerende Peaceweek biedt een gelegenheid om te verbinden in een veelheid van programma’s in de Unity & Peace Convergence. De evenementen die over de hele wereld plaatsvinden en online worden samengebracht zijn vrede- georiënteerd en in liefde ontstaan met de intentie om zowel de instituties (zoals de VN) als grassroots samen te brengen. De zijns-taal dompelt deelnemers – die tegelijkertijd ook presenters kunnen zijn – onder in liefde, healing en eenheidsbewustzijn. Een week die groeit, verbindt in plaats van scheidt en haar opmaat vindt in World UNITY Week. Co-convenors vanaf het begin zijn Integral City and Ecoregions met Marilyn Hamilton en The Hague Centre for Global Governance, Innovation & Emergence (THC) met Anne-Marie Voorhoeve e.a. Vanuit CHE NL hostte ik vanaf 2020, eerst als techie en daarna als co-steward, een paar van de programma’s.

Dynamisch ontwerpen

THC zorgt al een tijd in de zomermaand juni tijdens World UNITY Week voor speciale kiemkracht met een prachtige energie voor vrede en eenheid door middel van meshweaving. Aanvankelijk gecombineerd met activiteiten in maart of september vanuit Co-Creating Europe en het daaraan verbonden ‘Caravan of Unity’ en natuurlijk met PeaceWeek.

CHE werkwijzen en -taal komen in Co-Creating Europe, World Unity Week en PeaceWeek volop tot leven: ’Nee, het is niet altijd makkelijk maar we zijn er voor elkaar en doen het anyway toch?’. ‘Showing up – wat  wil er ontstaan als je ergens voor gaat staan?’… Steeds diep luisterend naar waar de energie gaat. Vertragend en versnellend. En vooral niet zenuwachtig worden als een week voorafgaand aan het evenement het programma nog totaal niet rond is. Hoe spannend kan zo’n periode zijn. En hoe op-liftend als het vorm krijgt: ‘Trusting the process’. Mooi om dat in deze nieuwsbrief eens te delen omdat het zichtbaar maakt hoe door vertrouwen op met elkaar creëren en floreren het de energie vrijspeelt die een uitbundig wordende beweging voor Unity en Peace maakt.

World UNITY Week, bijeengeroepen in 2020 door honderden maatschappelijke organisaties samen met duizenden individuen, is een veld van ‘hele levende systemen’, dat de zonnewende halverwege het jaar, inheemse wijsheid, bewust activisme en nog veel, veel meer omvat. Zoals het unieke fundamenteel ‘weten’ dat wij als zo verschillende delen van een grote geheel samen met de intelligenties van de Natuur en het Universum kunnen co – creëren; de evolutionaire impuls tijdens de evenementen is alom vertegenwoordigd dankzij sterk ontwerp, superservice aan elkaar en snelle patroonherkenningen.

Iedereen zet voor World UNITY Week en PeaceWeek de eerste stap tijdens de maart-vergaderingen met enkele van de belangrijkste mede-organisatoren om de vele manieren waarop iedereen deel kan nemen aan World UNITY Week te leren. Als er al een criterium is om mee te maken dan is het deze: je brengt een unieke gift vanuit de superordinated intentie mee in het vertrouwen dat je hart ervan gaat zingen. De vele experimentele Convergence Rooms zijn gekoppeld aan thema’s voor co-creeren en dankzij donaties en sponsoring van de organisaties die in een positieve toekomst investeren wordt alles in deze weken ‘vrij’ aangeboden.

Oefenplek voor vertrouwen

Voor het vieren van de introductie van World Water Law door Shelley Ostroff en Yan Golding initieerde en hostte ik in 2020 een Water Ceremony die in 2 dagen tot stand kwam met o.a. Little Grandmother,  het Dr. Masaru Emoto Peace Project, Sabine van Baaren, Supercoherence en MiraMichelle. Rimpelingen in het water waarvan misschien niet meteen de impact te meten was maar waarvan de radicale tederheid nog lang navoelbaar is. Ondertussen groeide Water Law uit en is er #7coreneeds.

In 2020 werd er ergens in een kamer in Nederland achter een ontwerptafel een stap gezet die kon opschalen dankzij het samen floreren voor o.a. Caravan of Unity en waarvan de impact nu zo goed meetbaar is. Het gaat om Life Maps van Ellen van Dongen, CHE-er. Ze ontwierp een instrument voor intuïtieve ‘zelf-ontdekking’. Inspirator was Marilyn Hamilton die de ‘4 stemmen in de stad samenwerkend als in een bijenkorf’ als één van haar ‘Maps’ voor haar programma Integral City gebruikt. De eerste versie van Life Maps bleek al snel hiervoor een waarden-vol scenario dat visualiseert en waarmee verhalend kan worden gereflecteerd op perspectieven en thema’s in ‘Life’ binnen steden en eco-regions. Er is uitvoering mee ‘geoefend’ in steden in Nederland en in Finland. Anne-Marie Voorhoeve zag er de potentie van voor Meshworking. En zo introduceerde Life Maps zich tijdens de Caravan of Unity van 2021. Dat het levenskracht in zich draagt blijkt uit hoe organisch het nog steeds ingezet wordt én zich blijft ontwikkelen. De  vierde of vijfde versie heet: ‘developing peace as a person, a citizen’ en kwam uit het voorjaar van 2022.

Marilyn Hamilton en Lorraine Rytz vanuit Findhorn in Scotland, Sue Cooper, vanuit Nottingham in England en ondergetekende, vanuit Vreeland in Nederland maakten met hosting van Ellen van Dongen, uit Kockengen, eveneens Nederland, met de laatste versie het afgelopen half jaar een virtuele wandeling door elkaars leven. Op een voor ieder eigen prachtige landkaart plakten zij hun waarden- en engelen-stickers die al voorafgaand aan de samenkomst intuïtief gekozen waren. Via storytelling en diep luisteren ontvouwden zich 4 processen voor zowel de luisteraars áls de vertellers die zij allen als zeer ontdekkend ervoeren.. Authenticiteit, simpelheid, en vrolijkheid kenmerkten de bijeenkomsten.

Oogsten als ‘het’ ontstaat

Tot op de dag van vandaag ’bewandelen’ zij deze versie van Life Maps. Er zit nog steeds energie op. De landkaart biedt een ontdekkingstocht. De ervaring leert hoeveel het uitmaakt dat anderen diep luisteren als je vertelt. Je ziet opeens helder waar je staat en welke richting je gaat. Dat was alleen nooit gelukt en dat ging als vanzelf zo dankzij de spaceholding van Ellen van Dongen die geen stap te vroeg laat zetten en alles wat zich ontvouwt met grace ontvangt. De oogstsessie van ‘Developing peace as a person, a citizenwerd online gehouden binnen PeaceWeek 2022.

Door gezamenlijke alignments en liefdevolle inzet in kleinere en grote groepen die geworteld zijn in vrede en eenheid, krijgen complexe uitdagingen in de wereld een minder zware greep op ons. Dankzij de hierboven genoemde processen laten we onszelf niet lam leggen omdat we kunnen ervaren in deze omgevingen dat de instrumenten er al zijn. We hebben de skills én het vertrouwen, om shifts te maken.

Tot besluit:
Ellen van Dongen werkt aan een nieuwe versie van Life Maps en zal de komende PeaceWeek ook Life Maps brengen. Ze heeft verder de intentie om in 2023 een volgende groep van 4 te starten met Life Maps ‘developing peace as a person, a citizen. Voor meer informatie: ellen@integrallifemapping.com

Annelies Weijschedé co – creëert in deze komende maanden voor een radicale verandering van de betekenis van mentale (on)gezondheid en is actief in: http://www.madhattersummit.com (work in progress).

Annelies Weijschedé,  CHE Global Contacts

Alle items

Humanity Rising

https://www.ubiquityuniversity.org/courses/humanity-rising/ is an ongoing summit devoted to building community and solving global problems. The summit kicked off on May 22, 2020 and will continue into

Lees verder »

Global

Het CHE richt zich in eerste instantie op Nederland. Maar alles is met alles verbonden op deze aarde en wij volgen graag wat collega-organisaties ontwikkelen

Lees verder »