Uitnodiging salon 30 mei 2016 – ‘Reinventing Europe, integral reflections in a rapidly changing world’


‘Reinventing Europe, integral reflections in a rapidly changing world’

o.l.v. Anne-Marie Voorhoeve & Leida Schuringa

Maandag 30 mei 2016 van 19.00 – 21.30 uur

LOCATIE: Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche!!

Terugkoppeling van IEC Integral European Conference 2016, 4-8 mei in Siόfok, Lake Balaton Hongarije

Samen met 416 deelnemers uit meer dan 30 landen, namen Anne-Marie Voorhoeve (The Hague Center for Global Governance, Innovation and Emergence en CHE) en Leida Schuringa (Synnervate en CHE), mede namens CHE-deel aan deze bijzondere conferentie. De centrale vraag was hoe we op een nieuwe manier naar Europa kunnen kijken vanuit een belichaamd integraal perspectief, met alle verschillende waardesystemen in synchronisatie. Om Spiral Dynamics integral in het programma te integreren en CHE-leiders en spiral wizards te mobiliseren deel te nemen, werkte Anne-Marie intensief samen met IEC-directeur Bence Ganti. En zo kwamen Integral en Spiral dichter bij elkaar.


In deze Salon willen we graag delen wat ons geraakt en geïnspireerd heeft. We willen vertellen over de betekenis van een integraal perspectief op de transformatie waar Europa voor staat, over het belang van het systemische en energetische werk en hoe dat werkte in de (opzet van de) conferentie, over de inzichten uit de grote Europa constellatie, analyses van sprekers, de Teal movement geinspireerd door Frederic Laloux’s book “Reinventing Organizations”, de impact van Jos de Blok en Buurtzorg, ervaringen uit de workshops en community activiteiten, de Mystery Tour.


20 jaar geleden kwam het boek Spiral Dynamics uit – een mooie aanleiding voor een viering. Bij de officiële opening van IEC, met speeches van de organisatoren, van Ken Wilber via video en Don op het podium, leidde Anne-Marie een ritueel om de “lineage of Clare Graves, Don Beck & Chris Cowan and the 3rd generation of SDi practioners” te eren. Met muziek van Klaar om te Wenden?! (een voor Don belangrijk evenement 10 jaar geleden) nodigde zij de aanwezige CHE-leiders uit NL, UK, DU, Spanje, Midden-Oosten, Zuid Africa, Canada, VS op het podium uit om zo de drie generaties in lijn op te stellen, en te delen wat SDi voor hen betekent. De presentatie van de Engelse versie van www.spiraldynamicsintegral.nl site, het cadeau door Synnervate aangeboden aan Don en de integral community, oogstte luid applaus. The Art of Rituals was duidelijk aanwezig in de conferentie.


SDi was alle dagen regelmatig ‘op het podium’ met o.a. presentaties van Don Beck, Said Dawlabani, expert in second tier economie, Elza Maalouf, auteur van het boek Emerge! dat een scherpe analyse van het Midden-Oosten geeft, en Leida als deelnemer in het plenaire panel over de refugee crisis. Daarnaast won Leida een Award met haar artikel: Refugees in The Netherlands, as seen from Spiral Dynamics integral. In allerlei andere onderdelen van het programma traden CHEers op, en ook andere sprekers refereerden aan SDi. De lenzen die SDi en Integral ons bieden, geven betekenisvolle inzichten. We zullen daar een aantal van delen en gezamenlijk onderzoeken hoe dit kan bijdragen aan een veranderende wereld, Europa, Nederland.

We zijn ook benieuwd naar het belang van Spiral Dynamics integral voor Salon deelnemers. Hoe bekend ben je met SDi? Wat heb je eraan, waar gebruik je het? Welke waarde heeft www.spiraldynamicsintegral.nl. Welke ervaringen met second tier organisaties is er? Hoe sta jij in de world of integral? Voel je je lid van CHE, van een SDi – integral community? Wat brengt dat? Draagt zo’n community bij aan Reininventing Europe en de wereld in transitie?

We verheugen ons op een onderzoekend, zich ontvouwend gesprek!

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon.

Aanmelden

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Dus geef je tijdig (uiterlijk vrijdag 27 mei aanstaande vóór 17.00 uur) op via salons@humanemergence.nl. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-10933446.

Samen eten
Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Salons 2016

13 juni 2016 – Lisette Schuitemaker – The Findhorn Foundation
27 juni 2016 – Leida Schuringa – Religie in de Spiral
29 augustus 2016 – Onderwerp volgt nog
12 september 2016 – Onderwerp volgt nog
26 september 2016 – Onderwerp volgt nog
10 oktober 2016 – Onderwerp volgt nog
24 oktober 2016 – Onderwerp volgt nog
7 november 2016 – Onderwerp volgt nog
21 november 2016 – Onderwerp volgt nog
Dinsdag 6 december 2016 – Onderwerp volgt nog
19 december 2016 – Onderwerp volgt nog

Bijdrage
We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50.

En ook mogelijk, word donateur!
Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,– per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan diana@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,
Anne-Marie Voorhoeve, Leida Schuringa, Peter Luijten en Diana de Groot