Salon ‘Waarnemen van de (democratische) ontwikkelingen met Clé Burgers en Peter van der Vliet’

Waarnemen van de (democratische) ontwikkelingen met Clé Burgers en Peter van der Vliet

In aansluiting op de salon met Herman Wijffels, ‘spiralling up or spiralling down’, de verkiezingsuitslagen en de dynamiek in Nederland en de wereld, vindt een tweede salon plaats waarin we stilstaan bij de (democratische) ontwikkelingen.

Waarnemen betekent dat je zonder oordeel en mening kijkt naar wat er plaatsvindt. We zijn gewend dit te beoefenen voor de innerlijke wereld. Je neemt je gedachten en gevoelens waarzonder gehecht te zijn aan wat er in jou innerlijke plaatsvindt. Kunnen we deze houding ook aannemen naar maatschappelijke en politieke gebeurtenissen, situaties en ontwikkelingen? Dat we niet direct in de oplossingsmodus schieten, reageren, een mening hebben, het gevecht aangaan, je gelijk willen halen, geen nieuws meer kijken, etc.

Gewoon waarnemen. Zonder gehecht te zijn. Wat zie je dan? Wat is jouw perspectief vanuit je achtergrond, kennis en ervaring in het leven? Deze salon wisselen we perspectieven uit en delen we wat we waarnemen. Vandaar uit ontstaat nieuwe betekenisgeving.

De salon wordt verzorgd door Clé Burgers, vanuit haar achtergrond op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, wijkwerker in buurten van Almere en als deelnemer in de politieke constellatie: “Hoe ziet een politiek eruit die uitgaat van eenheid”.

En Peter van der Vliet, vanuit zijn achtergrond op het gebied van bewustzijnsontwikkeling, Broedplaats Gooise Meren, ‘hete plekken’ in gemeenten en politiek, en als deelnemer in de politieke constellatie: “Hoe ziet een politiek eruit die uitgaat van eenheid?”.

Aanmelden

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon. Je kunt je aanmelden door op de groene ‘Evenement bijwonen’ button te klikken, je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding.

Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Peter Luijten: 06 23 18 42 87.

Samen eten

Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Je kunt je voor het eten aanmelden door – uiterlijk vrijdag 17 maart aanstaande vóór 17.00 uur – een mail te sturen naar Peterluijten@humanemergence.nl

Salons voorjaar 2017:

Donderdagmiddag 23 maart 2017: Leida Schuringa, Domi Lambregts en Ard Hordijk
In actie vanuit en met het CHE – The Hub Amsterdam

Maandag 3 april 2017: Odile van Eck en Michael Welsby
Resonant connection in partnerrelatie – Venwoude


Maandag 10 april 2017: Jeff Olson

Atone now – Venwoude

Maandag 1 mei 2017: Onderwerp volgt nog
Venwoude


Maandag 15 mei 2017: Onderwerp volgt nog

Venwoude

Maandag 29 mei 2017: Onderwerp volgt nog
Venwoude


Maandag 12 juni 2017: Heleen Kuiper en Toon Franken

Organiseren vanuit teal – Venwoude

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50 te voldoen bij de salonhost.

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,– per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan Leidje@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon.

We hopen dat je komt!

Hartelijke groeten,

Clé Burgers, Peter van der Vliet, Peter Luijten