Salon: ‘Het verwerken van (organisatie)trauma’s door middel van opstellingen’

Het verwerken van (organisatie)trauma’s door middel van opstellingen

o.l.v. Margreeth van der Kooij en Leidje Witte

Maandag 16 april van 19.00 – 21.30 uur

Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


Hierbij nodigen wij jullie van harte uit voor de salon over:

Het verwerken van (organisatie)trauma’s door middel van opstellingen.

Traumaopstellingen zijn ontwikkeld door Prof. Dr. Franz Ruppert, op basis van het klassieke systemisch werk van Bert Hellinger. Waarbij Hellinger de heling van het systeem centraal staat, richt Ruppert zich op heling van het individu, de organisatie of het team.

Rupperts uitgangspunt is dat ieder mens/ieder systeem talloze trauma’s oploopt, die meer of minder last geven. Bij een traumatische ervaring splitst zich een deel van de ziel af, het traumadeel. Tegelijkertijd ontwikkelt zich een overlevingsdeel en in principe blijft er ook een gezond deel.

Het werken met traumaopstellingen is gericht op het integreren van deze delen. De autonomie van de opsteller – die altijd zelf in de opstelling staat – is daarbij het uitgangspunt.

In deze salon laten we je kennismaken met deze wijze van werken, ook door het te ervaren.

Van deze avond kun je verwachten dat je

  • meer weet over de principes van traumaopstellingen
  • hebt ervaren en inzicht hebt gekregen wat het werken met het Gezonde, het Trauma- en het Overlevingsdeel in een systeemopstelling kan betekenen
  • een opstelling hebt meegemaakt.

Margreeth van der Kooij en Leidje Witte werken meer dan 10 jaar met opstellingen als instrument, voor zowel individuele als organisatievragen. Hun hart ligt bij deze vorm van systemisch werk omdat het zoveel bijdraagt aan het bewustzijn van de opsteller.

Zij verzorgen ook workshops. Meer informatie: www.vanderkooijconsult.nl enwww.leidjewitte.nl.

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 16 april 2012. De salon begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur.

Samen eten

Het is mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Wij eten een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen € 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk donderdag 12 april 2012) op via salons@humanemergence.nl.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-43825794.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij €5.

Voorlopig programma komende salons

  • Maandag 7 mei: Ton van der Kroon – Heilige plaatsen
  • Maandag 21 mei: Odile van Eck – Ongewenste kinderloosheid
  • Maandag 4 juni: Jannet Ossebaard en Peter Merry – Graancirkels
  • Maandag 18 juni: Lenne Gieles – Essentie coaching.

 

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20 per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan diana@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Margreeth van der Kooij, Leidje Witte en Diana de Groot

Wilt u deze mailing niet langer ontvangen? Mail dit naar info@humanemergence.nl