CHE Salon Stilte & Poëzie

CHE Salon 18 februari

Stilte & Poëzie

door: Gökhan Aksoy, Geesje Stroo en Hans Kunneman

De maanden januari en februari, verstilde maanden…

Wat brengt de stilte ons?

Mooie woorden en poëzie kunnen hieruit voort vloeien.

Kom en ontdek tijdens deze CHE Salon de kracht van stilte, niet alleen in je zelf maar ook in het collectief. Er is een ongekend potentieel en zoveel intelligentie in dit collectief als we onze aandacht hier naar toe brengen.

Op deze avond gaan we samen met stadsdeeldichter Gökhan Aksoy, stilte docent Geesje Stroo en gitarist Hans Kunneman ervaren wat er ontstaat als we samen gedichten vanuit stilte  gaan laten ontstaan. Je wordt ook in de gelegenheid gesteld je eigen geschreven gedicht over stilte voor te dragen.

Het idee voor deze salon is ontstaan in een gesprek tussen Gökhan Aksoy en Geesje Stroo.  Je hoeft geen ervaring met dichten te hebben. Hans opent muzikaal ons luisteren. Gökhan en Geesje wijzen de weg naar diep luisteren, naar woorden die in je willen ontstaan.

 Dichter Gökhan Aksoy is geboren aan de Turkse Zwarte Zee. Hij speelt als acteur bij ZID theater maar zijn grootste passie is het dichten. Hij verwerkt daarin spontaan zijn Turkse essentie. Zijn bekendheid heeft hij te danken aan de functie die hij heeft gekregen in 2015/16 als eerste stadsdeeldichter van Nieuw West in Amsterdam en als presentator van het West Art festival. Hij is de oprichter van het Huis der Letteren. Hij legt verbindingen tussen verschillende culturen met zijn toegankelijke poëzie en vindt het belangrijk ook ruimte voor jongeren hierin te geven. Ook hecht hij veel waarde aan de stilte waaruit ongekende woorden en zinnen voortvloeien die een masserende en samenvoegende werking heeft tussen mensen.


Hans Kunneman
(1955), gitarist en componist heeft zowel een klassieke als een Jazz achtergrond. Zijn fascinatie is het verbinden van de klank met het achterliggende veld van stilte. Hij is gitaardocent op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook podiumtraining geeft. Naast klassiek werk schreef hij de een groot aantal songs en musicals. In 2009 initieerde Hans Stromend Onderwijs, een denktank over onderwijsvernieuwing dat in 2016 en 2017 aansluiting vond bij het CHE als constellatie Onderwijs. www.hanskunneman.nl

Geesje Stroo is geboren in Zeeland en is in en om de duinen en het strand opgegroeid. Door haar 30-jarige ervaring in lesgeven als kunst- en cultuurdocent en haar vele reizen heeft ze veel ervaring opgebouwd in educatie en in het sturen van creatieve processen. Bewustzijnsontwikkeling heeft altijd haar belangstelling gehad zowel vanuit de kunst als vanuit de spiritualiteit. Na een 7-jarige boeddhistische training van vnl stilteretraites, die begonnen op haar 28ste en waarin ze diepe transformerende ervaringen had, houdt ze zich bezig met (evolutionaire) spiritualiteit. De laatste 7 jaar hiervan werkte ze, zowel in educatie als daarbuiten, in het helpen creëren en ontwikkelen van een intersubjectief collectief bewustzijn, dat ze ziet als nieuw potentieel voor onze toekomst. Stilte en ruimte maken is hierin essentieel.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze salon!


Aanmelden

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon. Je kunt je aanmelden door op  deze link te klikken of in de uitnodigingsmail op de ‘Evenement bijwonen’ button te klikken;  je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding.

Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Annelies Weijschedé: 06-15398808

Samen eten
Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten om 18.00 uur. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Je kunt je voor het eten aanmelden door – uiterlijk vrijdag 15 februari aanstaande vóór 17.00 uur – een mail te sturen aan Annelies Weijschedé

Salons  2019

  • Maandag 18 maart 2019  –  Lentewende Viering
  • Maandag 29 april 2019 – Bill Pfeiffer – Wild Earth, Wild Soul

Bijdrage
We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE . Om dat in de toekomst blijvend mogelijk te maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50 per salon.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon.

Hartelijke groeten, Gökhan Aksoy, Geesje Stroo, Hans Kunneman en Annelies Weijschedé


Ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het vergoeden van tijd voor het leggen van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van een vast bedrag per maand maak je ons werk mede mogelijk. Je kunt ook een eenmalige gift overmaken. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.