CHE-salon: ‘Samen werken aan een duurzamere samenleving’ o.l.v. Mees de Lind van Wijngaarden en Ard Hordijk

Samen werken aan een duurzamere samenleving

o.l.v. Mees de Lind van Wijngaarden en Ard Hordijk

Onlangs (op 23 maart) kwamen we met circa 20 deelnemers bij elkaar in een salon met als titel ‘Wat is jouw volgende stap in dit snel veranderende Nederland?’. We hebben uitgewisseld over welke ideeën er leven bij CHE mensen ten aanzien van maatschappelijke vernieuwing vanuit eenheidsbewustzijn. Daarna hebben we verkend of er mogelijkheden zijn om die ideeën met gelijkgestemden gemakkelijker en met meer plezier te realiseren. Deze inspirerende meeting vormde een stap in het proces van bewust vormgeven aan de toekomst voor het CHE. Graag geven we op initiatief van Mees met deze sessie een vervolg aan deze bijeenkomst.

We willen in een door Mees zelf ontwikkelde ‘dynamische dialoog’ vorm met elkaar een verdere verbinding en verdieping zoeken wat betreft het ondernemen van concrete initiatieven richting een duurzame samenleving. Daarbij kijken we graag naar mogelijkheden om daar samen aan te werken en de mogelijke rol van CHE daarin. We hopen dat dit ook een aanzet kan vormen voor een vervolg in dit verband.

Eerst zullen we, na een check-in, in deze bijzondere interactieve vorm plenair (staand) een open dialoog voeren over dit onderwerp. Vervolgens zoeken we dan in kleinere groepen de verdieping rond specifieke thema’s, vraagstukken, ontwikkelingen en/of oplossingsrichtingen die boven komen drijven. Na een plenaire terugkoppeling kijken we nog graag naar de behoefte en de mogelijkheden om in CHE-verband een vervolg hieraan te geven.

Heb jij ook zin om een open creatieve dynamische manier met elkaar in gesprek te gaan en te ontdekken welke concrete initiatieven voor de integrale duurzame ontwikkeling van onze samenleving en samenwerking daaromheen binnen en buiten CHE-verband er te ontwikkelen zijn?

Kom dan naar de salon op

Maandag 29 mei

Ontvangst vanaf 18.30 uur. Aanvang programma: 19.00 uur tot 21.30 uur

Als vertrekpunt willen we graag de inspirerende brief gebruiken die prinses Irene schreef in de aanloop van de recente verkiezingen. Zij doet daarin een oproep aan de politiek om vanuit een breder en langere termijn perspectief te kijken naar hoe we met elkaar en met de aarde om willen en kunnen gaan. Het verzoek is dus om als je deel zal nemen deze van te voren door te lezen, stil te staan bij hoe wat je zelf onderneemt zich daartoe verhoudt en om eventuele opmerkingen naar aanleiding daarvan te noteren.

Je bent van harte welkom!

Mees is als sociaal pionierend zelfstandige organisatieadviseur een nieuwkomer binnen het CHE en heeft met enthousiasme de aansluiting gemaakt bij de sessie op 23 maart jl.. Ard is al vele jaren actief binnen het CHE en werkt ook als partner van Synnervate. Samen met Domi Lambregts en Leida Schuringa vervult hij een nieuwe CHE-rol “Onderzoeker volgende stap CHE-organisatie”.

Aanmelden

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon. Je kunt je aanmelden door op de groene ‘Evenement bijwonen’ button te klikken, je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding. Aanmelden is belangrijk.

LET OP: DEZE SALON VINDT NIET PLAATS IN VENWOUDE, MAAR IN AMSTERDAM!

De salon vindt plaats in Amsterdam:

Studio 145, Gebouw Loods 6

KNSM-laan 145

1019 LC AMSTERDAM

Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Mees: 06 11 34 03 90.

Routebeschrijving

Openbaar vervoer:

Vanaf Amsterdam CS bus 48 naar de KNSM laan, uitstappen halte Azartplein. Vanaf Amsterdam CS tram 26, overstappen op tram 10 bij halte Rietlandpark, uitstappen eindhalte Azartplein. Vanaf daar ca. 100 m lopen.

Auto:

Vanaf de ring A10, afslag Zeeburg (S114), na afslag bij stoplichten linksaf, dan rechtdoor de Piet Heintunnel in. Rechtsaf de tunnel uit, volg borden Zeeburg-De Eilanden, volg borden KNSM eiland. Na de verbindingsdam rechts KNSM eiland, direct aan het begin (links) is Loods 6.

Programma salons 2017:

Maandag 12 juni 2017
Heleen Kuiper en Toon Franken – Organiseren vanuit teal (Venwoude)

Maandag 26 juni 2017

Onderwerp volgt nog (Venwoude)

Maandag 4 september 2017
Onderwerp volgt nog (Venwoude)

Maandag 18 september 2017
Domi Lambregts – De volgende stap in partnerrelaties in Nederland (Venwoude)

Maandag 2 oktober 2017
Kim j. Wright – Transition in the field of law practice (Venwoude)

Maandag 23 oktober 2017
Onderwerp volgt nog (Venwoude)

Maandag 6 november 2017
Onderwerp volgt nog (Venwoude)

Maandag 20 november 2017
Onderwerp volgt nog (Venwoude)

Maandag 4 december 2017
Onderwerp volgt nog (Venwoude)

Maandag 18 december 2017
Onderwerp volgt nog (Venwoude)

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50.

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,– per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan Leidje@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam.

Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Deel dit evenement op Facebook en Twitter

We hopen dat je komt!

Hartelijke groeten,

Mees de Lind van Wijngaarden en Ard Hordijk