CHE-Salon: ‘Restorative Circles’ o.l.v. Gonnie Bas

CHE-Salon:

‘Restorative Circles’

o.l.v. Gonnie Bas

Maandag 18 april 2011 van 19.00 – 21.30 uur

Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche

 

Restorative Circles is in Brazilië ontwikkeld door Dominic Barter. Met Restorative Circles worden mensen die zich in een conflictsituatie bevinden, weer tot elkaar gebracht. Het wordt in Brazilië toegepast als alternatief voor jeugdstrafrecht. Daders, slachtoffers en de mensen om hen heen ontmoeten elkaar in een kring en komen in gesprek. Ieders motieven worden gehoord en vanuit de verbinding die ontstaat, wordt duidelijk wat er gedaan moet worden om de balans te herstellen. Restorative circles dragen bij aan verlaging van recidive bij strafzaken. De methode is in iedere conflictsituatie toepasbaar, ook buiten het strafrecht. Een introducerende video met Dominic Barter is te vinden op http://www.restorativecircles.org/pages/video-vnJgu

Gonnie Bas geeft een korte introductie op de werkmethode van Restorative Circles. Vervolgens onderzoeken we passende situaties uit ons eigen leven waar een Restorative Circle ingezet zou kunnen worden. Daarna wordt één van deze situaties uitgewerkt in een Restorative Circle. Ter afsluiting van deze ervaringsgerichte salon onderzoeken we de waarde van de methode voor ons en de wereld in transitie.

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 18 april 2011. De salon begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur. Geef je voor deze salon uiterlijk donderdag 14 april 2011 op via salons@humanemergence.nl

Samen eten

Het is ook komend jaar mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Gezamenlijk eten wij een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen € 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk donderdag 14 april 2011) op via salons@humanemergence.nl. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Wendela 06-20277399.

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij €5.

Komende salons

  • Maandag 2 mei: Politieke constellatie van CHE o.l.v. Peter van der Vliet e.a.
  • Maandag 16 mei: titel nog onbekend, maar spreker is Rob Wetzels van Nijenrode over duurzaam ondernemen en strategie uit chaos. Afwijkende locatie namelijk bij Nijenrode
  • Maandag 6 juni: Het Rad van Romme, ofwel van “nooit genoeg” via “ik heb genoeg” naar duurzaamheid o.l.v. Maartje Romme en Lisette Schuitemaker
  • Maandag 20 juni: nog in ontwikkeling.

Mocht je vragen hebben dan kan je contact opnemen met Wendela Schenk via wendela@humanemergence.nl of mobiel via telefoonnummer 06-20277399.

 

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20 per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan Geeske@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Gonnie Bas, Diana de Groot en Wendela Schenk