CHE Salon: ‘Duurzaam spiritueel afkicken’

Duurzaam spiritueel afkicken

Een avond over verslaving, angst en eenheidsbewustzijn

o.l.v. Maartje Romme

Maandag 6 juni 2011 van 19.00 – 21.30 uur

Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


 

Wie verslavingsgedrag kan zien als een geheel van overlevingsmechanismen die voortkomen uit angst voor een eindeloos scala aan – al dan niet reële – strikt persoonlijke ‘bedreigingen’, herkent ineens de dynamiek van verslaving. Niet alleen bij anderen die naar middelen grijpen waardoor we ze makkelijk als verslaafden kunnen labelen, maar op allerlei manieren ook in je eigen leven. Maartje Romme zal ons op deze avond met haar eigen verhaal, oefeningen en in gesprek laten ervaren hoe verslaving en verslavingsdynamiek vormen van afhankelijkheid zijn die, verbonden met angst, de grootste blokkade vormen voor werkelijk vrij zijn. Maartje: “We hebben er allemaal last van, op een enkele verlichte ziel na. En íeder vastgeroest, schadelijk gedrag, oftewel ál onze gedragingen tegen beter weten in én onze onbewuste schadelijk gedragingen, zijn er een uiting van.”

De vraag is natuurlijk: “Hoe kom je los? Hoe kunnen we vrij worden en onszelf én de wereld bevrijden van onze patronen?”

Daar gaan we mee aan de slag op deze avond over ‘duurzaam spiritueel afkicken’, waarin Maartje Romme ons meeneemt in het loskomen van verslavingsdynamiek, spirituele groei en de weg naar een werkelijk duurzame toekomst als onderdelen van één cirkelbeweging. Spiritueel bewustzijn en duurzaam handelen als twee zijden van dezelfde medaille, je eigen te maken via een afkickproces.

Maartje Romme heeft zich naast haar werk als advocaat, journaliste (NRC en Volkskrant), bankier en medewerker van de Wereldbank en de VN altijd ingezet voor maatschappelijke vernieuwing. De ontmoeting met een verslaafde man (1996) bracht haar in contact met de verslavingszorg in Nederland en later in de Verenigde Staten. Jaren maakte ze zich sterk voor de introductie van het zogenoemde Minnesota Model voor verslavingszorg in Nederland. In 2007 ontving zij de tweejaarlijkse Religieuzenprijs van de Konferentie van Nederlandse Religieuzen (KNR) voor haar onverzettelijke en belangeloze inzet voor de Medemens in Nood. Het afgelopen jaar heeft Maartje haar kennis van de verslavingsdynamiek ingebracht in de wereld van duurzaamheid, onder andere bij de Economy Transformers, Springtij en in haar eigen buurt in Amsterdam die de ambitie heeft de eerste duurzame buurt van de stad te worden.

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 6 juni 2011. De salon begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur.

Geef je voor deze salon uiterlijk donderdag 2 juni 2011 op via salons@humanemergence.nl

 

Samen eten

Het is ook komend jaar mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Gezamenlijk eten wij een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen € 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk donderdag 2 juni 2011) op via salons@humanemergence.nl. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Wendela 06-20277399.

 

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij € 5,–.

 

Komende salons

  • Maandag 20 juni: Evolutionair Partnerschap o.l.v. Edda van der Hoeven.

En dan begint daarna de zomer en is de eerste salon weer op maandag 5 september 2011.

Mocht je vragen hebben dan kan je contact opnemen met Wendela Schenk via wendela@humanemergence.nl of mobiel via telefoonnummer 06-20277399.

 

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20 per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan Geeske@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Lisette Schuitemaker, Diana de Groot en Wendela Schenk

Wilt u deze mailings niet langer ontvangen? Mail dit naar info@humanemergence.nl