CHE-Salon: ‘De Politiek Constellatie’

“De Politiek Constellatie”

o.l.v. Cle Burgers, Lisette Schuitemaker, Hans Zonneveld en
Peter van der Vliet

Maandag 2 mei 2011 van 19.00 – 21.30 uur

Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche


 

Sinds zo’n twee jaar komen Cle, Lisette, Hans en Peter bijeen in de “constellatie politiek”. Hun intentie is om een fundamentele bijdrage te leveren aan de vernieuwing van de politiek, daarbij is de inschatting dat de huidige politiek de oplossingen veelal zoekt op “doe-niveau” terwijl er juist behoefte is aan oplossingen op “zijns-niveau”.  Vragen die de afgelopen periode aan de orde zijn geweest, zijn vragen als: “wat zou de politiek eigenlijk nog moeten regelen, als het bewustzijnsniveau op eenheidsniveau is?” (Imagine van John Lennon). “Wat zijn essentiële elementen van politiek”. “Hoe kunnen we de politiek ten diensten zijn?” “Als we een beweging naar buiten maken: hoe zou die eruit kunnen zien?”

In deze salon willen we graag met jullie de ruimte betreden, om samen de schijnbare tegenstellingen waarin we met zijn vieren regelmatig verkeren te onderzoeken. Vandaar uit willen we tijdens deze salonsamen zien wat zich verder wil ontvouwen. Op deze wijze willen we gebruik maken van de kracht van het collectieve bewustzijn, en met de aanwezigen op deze avond ons verder verdiepen op de vraag: “Hoe kunnen we de politiek verder brengen?”

Graag nodigen we je uit voor deze salon op maandag 2 mei 2011. De salon begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur.

Geef je voor deze salon uiterlijk donderdag 28 april 2011 op via salons@humanemergence.nl

 

Samen eten

Het is ook komend jaar mogelijk om gezellig en inspirerend, voorafgaand aan de salon samen te eten. Gezamenlijk eten wij een vegetarische maaltijd tussen 18.00 en 18.30 uur. De kosten bedragen € 12,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen. Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Dus geef je tijdig (uiterlijk donderdag 28 april 2011) op via salons@humanemergence.nl. Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naarJonanda Roosingh 06-47226969.

 

Bijdrage

We bieden deze salons aan vanuit de “ purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij €5.

 

Komende salons

  • Maandag 16 mei: Duurzaam ondernemen en strategie uit chaos o.l.v. Rob Wetzels, Director Sustainability Development Projects op Nyenrode. Deze salon vindt ook plaats op Nyenrode.
  • Maandag 2 juni: Het Rad van Romme, ofwel van “nooit genoeg” via “ik heb genoeg” naar duurzaamheid o.l.v. Maartje Romme en Lisette Schuitemaker
  • Maandag 20 juni: Evolutionair Partnerschap o.l.v. Edda van der Hoeven.

Mocht je vragen hebben dan kan je contact opnemen met Wendela Schenk via wendela@humanemergence.nl of mobiel via telefoonnummer 06-20277399.

 

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE.

Met een automatische overschrijving van tenminste € 20 per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen. Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aanGeeske@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op rekeningnummer 21.24.79.172 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Den Haag. Meer informatie vind je hier. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Peter van der Vliet, Jonanda Roosingh, Diana de Groot en Wendela Schenk