CHE-salon 9 mei: ‘Wat motiveert mensen om een aanslag te plegen?’ Terrorisme en anti terrorisme o.l.v. Peter Knoope

CHE-salon 9 mei: ‘Wat motiveert mensen om een aanslag te plegen?’ Terrorisme en anti terrorisme o.l.v. Peter Knoope

Na de aanslagen in Parijs en Brussel komt de vraag:
‘wat motiveert mensen om dit soort daden te plegen?’ .

Als we terrorisme willen verslaan, is de analyse van drijfveren van de jongeman of misschien wel vrouw uit Mali, Nigeria, Pakistan en Syrië, die zoekt naar zijn/haar rol in de wereldgeschiedenis en naar zijn/haar eigenheid belangrijk. Minstens zo belangrijk als militaire en justitiële maatregelen.

Hoe doen we dat? Kunnen we deze mensen begrijpen? En hebben wij (vanuit Europa/Nederland) daar invloed op? Allemaal vragen en zaken waar Peter Knoope zich mee bezighoudt en onderzoek naar doet. Hij komt vertellen over zijn werk en gaat samen met ons kijken en onderzoeken.

Peter Knoope heeft zo’n tien jaar ervaring in terrorisme bestrijding. Onder meer in landen als Kenya, Nigeria, Kazachstan en Yemen. Tevens werkte hij als head of mission in Afghanistan. Hij heeft ook in Nederland bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding gewerkt. Peter is diplomaat en woont momenteel in Zuid-Afrika.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon.

Aanmelden

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.

Dus geef je tijdig (uiterlijk vrijdag 6 mei aanstaande vóór 17.00 uur) op via salons@humanemergence.nl

Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-10933446.

Samen eten
Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Salons 2016

30 mei 2016 – Anne-Marie Voorhoeve – IEC Budapest
13 juni 2016 – Lisette Schuitemaker – The Findhorn Foundation
27 juni 2016 – Leida Schuringa – Religie in de Spiral
29 augustus 2016 – Onderwerp volgt nog
12 september 2016 – Onderwerp volgt nog
26 september 2016 – Onderwerp volgt nog
10 oktober 2016 – Onderwerp volgt nog
24 oktober 2016 – Onderwerp volgt nog
7 november 2016 – Onderwerp volgt nog
21 november 2016 – Onderwerp volgt nog
Dinsdag 6 december 2016 – Onderwerp volgt nog
19 december 2016 – Onderwerp volgt nog

Bijdrage
We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50.

En ook mogelijk, word donateur!

Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,– per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan diana@humanemergence.nl en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,
Peter Knoope, Wendela Schenk en Diana de Groot