You are currently viewing Spiral Dynamics opleidingsaanbod najaar 2016

Spiral Dynamics opleidingsaanbod najaar 2016

Spiral Dynamics opleidingsaanbod najaar 2016

 

Al sinds 2005 verzorgen Synnervators opleidingen. In 2016 doen we dat al weer voor het 11e jaar in successie. En met alle maatschappelijke ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn in de wereld én in Nederland is Spiral Dynamics actueler dan ooit tevoren. Het model geeft diepgaande inzichten in de dilemma’s en spanningen die we vandaag de dag meemaken. Het verklaart waarom er gebeurt wat er gebeurt, waar de wortel van het probleem zit en wat er gedaan kan worden om een volgende stap te maken.

De SDi opleidingen van Synnervate zijn door Dr. Don Beck (een van de grondleggers van het oorspronkelijke gedachtegoed) geaccrediteerd en certificeren deelnemers om op professionele wijze de instrumenten gekoppeld aan SDi in de praktijk toe te passen.

Voor het najaar van 2016 staan de volgende trainingen op het programma:

SDi-1 Basistraining
26 t/m 29 september 2016

Dé basistraining in Nederland als het gaat om Spiral Dynamics Integral. Tijdens de training leer je de fundamenten van SDi model kennen en krijg je diepgaande inzichten in de concepten rondom evolutionair bewustzijn, dat de basis vormt van het gedachtegoed van Prof. Clare Graves, Dr. Don Beck en Ken Wilber.
Meer weten? Klik hier.

SDi-2 Integrale Samenlevingsontwikkeling (nieuw!)
25 oktober en 8 december 2016 en 19 januari 2017

Download brochure

Hoe krijg ik de juiste partners om de tafel? Hoe krijg ik beweging in vastgelopen samenwerkingsprocessen? Hoe creëer ik de weg naar echte maatschappelijke vernieuwing? Dit najaar start CHE Synnervate een nieuwe SDi-2-opleiding waarin we op deze vragen ingaan.

Snel veranderende samenleving
Onze samenleving wordt geconfronteerd met enorme uitdagingen rondom thema’s als zorg, duurzaamheid, integratie, onderwijs, veiligheid en stadsplanning. Voorheen werd beleid vooral ontwikkeld en uitgevoerd vanuit individuele organisaties. Dit leidt echter tot versnippering en eenmalige resultaten terwijl veranderingen op systeemniveau nodig zijn. Hoe pak je dit aan?

Doel
Het doel van deze opleiding Integrale Samenlevingsontwikkeling is om maatschappelijke vraagstukken te analyseren en vernieuwende oplossingsrichtingen te vinden met behulp van Spiral Dynamics Integral. Anders kijken, betekent ook anders handelen. Deelnemers verwerken de geboden theorie door deze toe te passen op hun eigen casus. De nadruk van de opleiding ligt op vraagstukken waar meerdere organisaties bij betrokken zijn.

Voor wie?
Voor iedereen die met één voet binnen en één voet buiten zijn of haar organisatie werkzaam is op het terrein van complexe maatschappelijke vraagstukken. Zoals beleidsmakers en professionals die werken in publieke en semipublieke sectoren en mensen die een leidende rol hebben in multi-stakeholder initiatieven.

Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar ard@synnervate.nl, edwin@synnervate.nl of leida@synnervate.nl

SDi Value Match Certified Practitioner training (nieuw!)
26 oktober en 1 december 2016

Deze training, die Synnervate in samenwerking met ValueMatch verzorgt, is voor geoefende vakmensen, professionals en change agents die SDi met behulp van de ValueMatch profielen in hun dagelijkse praktijk willen toepassen. De ValueMatch profielen blijken telkens weer een krachtig hulpmiddel te zijn om drijfveren inzichtelijk te krijgen en ze zijn uitermate geschikt als diagnose-instrument in veranderprocessen en ontwikkeltrajecten. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.


SDi-3 Senior Practitioner Training
Voor degenen die zowel SDi-1 als SDi-2 hebben voltooid geven wij een SDi-3 traject dat je in staat stelt een gecertificeerd SDi Senior Practitioner te worden. SDi-3 is een on-the-job training die gericht is op de toepassing van de SDi-concepten in jouw dagelijkse praktijk. Als deelnemer aan dit traject kies je je eigen casus uit en gedurende het proces word je ondersteund en begeleid door een ervaren SDi Master Practitioner. Meer weten? Download de SDi-3 flyer hier.