Rio in de Polder


Almere – 14 juni organiseren CAH, Center for Human Emergence en stichting de Veldleeuwerik Rio in de Polder. Een symposium in het verlengde van de grote duurzaamheidstop van de Verenigde Naties in Rio de Janeiro. Maar waar in Brazilië de oplossing van bovenaf en in de politiek wordt gezocht, gaat Rio in de Polder voor de oplossing van onderaf uit de praktijk. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deelnemers. 

Eind juni is de duurzaamheidstop van de Verenigde Naties in Rio de Janeiro (Brazilië), Rio+20. Tijdens Rio+20 onderzoeken overheden wat 20 jaar duurzame ontwikkeling gebracht heeft en wat de vragen zijn die voorliggen. Deze top is in navolging van de ‘moeder van alle milieuconferenties’ die in1992 inde Braziliaanse hoofdstad plaats vond. Volgens Jan Jorrit Hasselaar, onderzoeker op het gebied van duurzame transities aan de CAH,  zal Rio+20 op een teleurstelling uitlopen. “Echte doorbraken komen immers van onderaf, als plantjes die langzaam ontkiemen. Ze komen niet van overheden en politici. Er is geen blauwdruk”.

Rio in de Polder op donderdag 14 juni zal daarom ook anders zijn. Het gesprek van onderaf. Steeds meer bedrijven schakelen over op duurzaamheidstrategieën. In de keten levert dit echter niet altijd betere duurzaamheidprestaties op. Eén en één blijkt niet altijd twee. Verschillende strategieën kunnen elkaar bijten. Een volgende stap in duurzaam ondernemen is dan ook hoe partijen in de keten gezamenlijk tot betere duurzaamheidprestaties komen. Rio in de Polder wordt een inspirerende middag over deze volgende stap in duurzaamheid. Dit doen we op locatie, nabij Almere, waar praktijk en theorie samenkomen.

Wij nodigen u van harte uit mee te doen in het gesprek op lokaalniveau. Het is een interactieve en stimulerende middag met gesprek en excursie. Aan de hand van inleidingen van diverse bedrijven met verschillende duurzaamheidstrategieën gaan we samen in gesprek over een duurzame keten. Wat is nodig voor betere duurzaamheidprestaties? Tevens gaan we op excursie naar het akkerland waar de agrariërs laten zien hoe ze vergroening van het bedrijf concreet vormgeven en staan we stil bij de vragen die dit met zich meebrengen.

Het symposium is een gesprek tussen bedrijven in de keten, kennisinstellingen en lokale overheden. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden via: Lianne Bakker,  info@cahalmere.nl onder vermelding van naam, functie, organisatie, adres en email (i.v.m. bevestiging) . U ontvangt voorafgaand aan het symposium een bevestiging van deelname en het programma.

Wanneer: donderdag 14 juni 2012

Hoe laat: 13.00 – 18.00 uur

Graag zien wij u op donderdag 14 juni 2012.