Nieuw boek over andere wijzen van denken en doen, met bijdragen van CHE’ers


Deze week verschijnt het boek BLOEI, werken aan geluk in organisaties. Dit boek onder redactie van Kees Klomp benadrukt een Rijnlandse, meer humane wijze van ondernemen en bedrijfsvoeren en wil een tegenwicht bieden tegen de Angelsaksische groeiwaanzinnige en ‘kan niet op’-mentaliteit die ten grondslag ligt aan de huidige systeemcrisis. In ‘Bloei’ staan essays van Anne-Marie Voorhoeve: Bloei door coherentie, Peter Merry: The role of pain and passion in evolutionary Leadership en Gertjan Broekman: Management van Betekenis. Daarbij 38 andere auteurs met alternatieve, spirituele visies op onderwerpen als economie, marketing, management, ondernemerschap, coaching, leiderschap, wetenschap, duurzaamheid, markt en maatschappij. Kees Klomp zegt daarover in zijn voorwoord:

Als geld en geluk niet hetzelfde zijn, hoe moeten we dan verder? Economische crisis, ecologische crisis, doemdenken, hoe doorbreken we die negatieve spiraal? Wat is er toch mis met onze huidige maatschappij? Volgens mij zitten we in een collectieve identiteitscrisis. We zijn vastgelopen in ons destructieve gedrag dat voortkomt uit onze gedachten en gewoonten.

De auteurs in Bloei! willen een bijdrage leveren dit te keren. Ze geven voorbeelden uit hun werkomgeving waaruit blijkt dat het ook anders kan. Het boek bestaat uit een verzameling van 41 essays (waarvan 19 als ebook) met alternatieve, spirituele visies op onderwerpen als economie, management, marketing, ondernemerschap, coaching, leiderschap, wetenschap, duurzaamheid, markt en maatschappij. De essayisten hebben met elkaar gemeen hebben dat zij dagelijks mindful en met mededogen proberen te werken. Zij vertegenwoordigen een maatschappijkritisch – of eigenlijk: een maatschappijrealistisch – geluid. Met hun deugdzame, dienstbare, duurzame leef- en werkwijze tonen de essayisten aan dat een eerlijker en gelukkiger maatschappij helemaal geen idealistische toekomstmuziek is. Het is een realiteit die in het hier en nu bestaat. We hoeven niet te dromen, we moeten juist wakker worden. Een inspirerend boek voor managers, organisatie-adviseurs, (duurzame)ondernemers, boeddhisten en andere mensen die op zoek zijn naar inspiratie en positiviteit.

Met bijdragen van: Bjørn Aris, Christopher Baan, Shanta Baan, Brigitte van Baren, Jorn Bartlema, Engbert Breuker, Gertjan Broekman, Esther de Charon de Saint Germain, Geertje Couwenbergh, Tibert van Dijk, Michel Dingarten, Kees Dullemond, Connie Franssen, Tim Haarlemmer, Petra Hubbeling, Oscar Jansen, Margreeth van der Kooij, Tom Kniesmeijer, Marlou de Kuiper, Harry Lufting, Alok van Loon, Cuong Lu, Pieter Merry, Kaj Morel, lama Jigmé Namchyal, Lidewij Niezink, Monique Nillessen, Pieter van Osch, Johanna Räkers, Rients Ritskes, Gert-Jan van Schaik, Kees Schreuders, Lenette Schuijt, Aafke van Sprundel, Sander Tideman, Myrke Stalman, Jeroen Timmers, Paul van Toledo, Juliette Verhaegen, Jefke Vink, Anne-Marie Voorhoeve, Adriaan Wagenaar, Henco van der Weijden, Niels Willems en Han de Wit.

Meer informatie over het boek op de site van de uitgever:
https://www.milinda-uitgevers.nl/asoka/boek/3215/bloei

Onder andere te bestellen bij Bol.com, Managementboek.nl en in de betere boekhandel.